Aeroparque Jorge Newbery

Beschrijving van de Luchthaven Aeroparque Jorge Newbery

Algemene informatie

De Luchthaven Aeroparque Jorge Newbery, ook wel bekend als Aeroparque, is een belangrijke luchthaven gelegen in de stad Buenos Aires, Argentinië. De luchthaven is vernoemd naar Jorge Newbery, een bekende Argentijnse luchtvaartpionier. Aeroparque is gelegen aan de oevers van de Río de la Plata, in het Palermo-district van Buenos Aires.

Adres: Avenida Rafael Obligado s/n, Buenos Aires, Argentinië

Luchtvaartmaatschappijen

De luchthaven Aeroparque Jorge Newbery bedient verschillende luchtvaartmaatschappijen voor binnenlandse en regionale vluchten. Hieronder vindt u een overzicht van de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op deze luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Aerolíneas Argentinas Buenos Aires (AEP), Córdoba (COR), Bariloche (BRC)
Latam Argentina Buenos Aires (AEP), Mendoza (MDZ), Córdoba (COR)
Andes Líneas Aéreas Buenos Aires (AEP), Salta (SLA), Córdoba (COR)

Voorzieningen

Aeroparque Jorge Newbery biedt verschillende faciliteiten en diensten om het reizigerscomfort te verzekeren. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn:

  • Restaurants en cafés
  • Duty-free winkels
  • Wisselkantoren
  • Lounges voor luchtvaartmaatschappijen en priority pass-leden
  • Autoverhuur
  • Taxidiensten

Vervoersmogelijkheden

Reizen naar de Aeroparque Jorge Newbery is vrij eenvoudig, omdat de luchthaven goed verbonden is met het centrum van Buenos Aires en andere delen van de stad. Hier zijn enkele transportopties om van en naar de luchthaven te komen:

  • Bus: Verschillende buslijnen bedienen de luchthaven en bieden verbindingen naar verschillende delen van de stad.
  • Taxi: Taxi’s zijn direct beschikbaar bij de luchthaven en bieden een handige en snelle manier om naar uw bestemming te reizen.
  • Metro: Hoewel er geen directe metroverbinding is met de luchthaven, kunt u een bus of taxi nemen naar een nabijgelegen metrostation om verder te reizen.

Jaarlijks aantal reizigers

Aeroparque Jorge Newbery is een drukke luchthaven met een groot aantal reizigers dat jaarlijks door de faciliteit passeert. Gemiddeld reizen er elk jaar meer dan 12 miljoen passagiers via deze luchthaven.

Of u nu naar Buenos Aires reist voor zaken of plezier, de luchthaven Aeroparque Jorge Newbery biedt een handige en efficiënte toegang tot de stad en heeft alle nodige faciliteiten om uw reis aangenaam te maken.

allevliegvelden.nl

Gerelateerde vliegvelden