Córdoba (COR)

Luchthaven Córdoba (COR)

Algemene Informatie

Luchthaven Córdoba (COR), ook wel bekend als Ingeniero Aeronáutico Ambrosio L.V. Taravella International Airport, is een internationale luchthaven gelegen in Córdoba, Argentinië. Het is de tweede drukste luchthaven van het land en ligt op ongeveer 9 kilometer van het stadscentrum. Met een ruim aanbod aan bestemmingen en voorzieningen is Luchthaven Córdoba een belangrijke hub voor reizigers in de regio.

Adres

Ing. Aeronáutico Ambrosio Taravella Aeropuerto Internacional de Córdoba, Ruta Nacional 19 S/N, Km 8, 5125 Córdoba, Argentinië

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land Bestemmingen
Aerolíneas Argentinas Argentinië Buenos Aires, Mendoza, Rosario, Salta, Bariloche
Latam Airlines Argentinië Buenos Aires, San Carlos de Bariloche, El Calafate, Mendoza
Avianca Argentina Argentinië Buenos Aires

Voorzieningen

Luchthaven Córdoba biedt diverse faciliteiten aan om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn diverse winkels waar je duty-free artikelen, souvenirs en regionale producten kunt kopen. Daarnaast zijn er ook restaurants, cafes en snackbars waar je kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Verder zijn er wisselkantoren, banken, geldautomaten en een postkantoor aanwezig voor financiële transacties.

Transportopties

Om van en naar de luchthaven Córdoba te reizen, zijn er verschillende transportopties beschikbaar:

    • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die van en naar het stadscentrum rijden. Dit is een betaalbare optie voor reizigers.
    • Taxi: Taxi’s zijn beschikbaar buiten de aankomsthal. Het is een handige maar vaak duurdere manier om naar het stadscentrum te reizen.
    • Autoverhuur: Op de luchthaven zijn er verschillende autoverhuurbedrijven waar je een auto kunt huren om zelf te rijden.

Jaarlijks Aantal Reizigers

Gemiddeld reizen er per jaar ongeveer 3 miljoen reizigers via de luchthaven Córdoba. Deze aantallen fluctueren elk jaar afhankelijk van de vraag en seizoensgebonden reistrends.

allevliegvelden.nl

Gerelateerde vliegvelden