Mendoza (MDZ)

Luchthaven Mendoza (MDZ)

Algemene Informatie

Luchthaven Mendoza (MDZ), ook bekend als Governor Francisco Gabrielli Airport, is een internationale luchthaven gelegen in Mendoza, Argentinië. Het is de belangrijkste luchthaven in de provincie Mendoza en biedt diensten aan zowel binnenlandse als internationale vluchten. De luchthaven ligt op een hoogte van 2.354 voet boven zeeniveau en heeft één startbaan. Het adres van de luchthaven is Ruta Provincial 40 S/N, 5500 Mendoza, Argentinië.

Luchtvaartmaatschappijen

Op Luchthaven Mendoza opereren verschillende grote luchtvaartmaatschappijen. Hier zijn de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die regelmatig van en naar MDZ vliegen:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Aerolíneas Argentinas Buenos Aires, Cordoba, Buenos Aires-Aeroparque, Rosario, Salta
Latam Airlines Buenos Aires-Aeroparque, Santiago de Chile, Lima
Andes Líneas Aéreas Buenos Aires-Aeroparque, Cordoba, Salta, San Carlos de Bariloche

Faciliteiten

Luchthaven Mendoza biedt een scala aan faciliteiten om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van deze faciliteiten zijn:

– Restaurants en cafés: Er zijn diverse eetgelegenheden waar reizigers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten.
– Winkels: Er zijn verschillende winkels op de luchthaven waar reizigers souvenirs, elektronica, boeken en tijdschriften kunnen kopen.
– Geldautomaten en wisselkantoren: Reizigers kunnen gebruik maken van geldautomaten en wisselkantoren om lokale valuta te verkrijgen.

Transportopties

Reizigers hebben verschillende transportopties om van en naar Luchthaven Mendoza te reizen. Enkele van deze opties zijn:

– Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de luchthaventerminal. Het is handig om vooraf een taxi te reserveren om wachttijd te voorkomen.
– Shuttlebussen: Er zijn shuttlebussen beschikbaar die reizigers naar verschillende bestemmingen in Mendoza brengen.
– Autoverhuur: Op de luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig waar reizigers een auto kunnen huren om de omgeving te verkennen.

Jaarlijkse reizigers

Luchthaven Mendoza verwelkomt jaarlijks gemiddeld ongeveer 2 miljoen reizigers. Het aantal reizigers blijft gestaag groeien, aangezien Mendoza een populaire toeristische bestemming is vanwege de nabijheid van wijngaarden, bergen en outdoor-activiteiten.

Met haar mooie ligging, moderne faciliteiten en goede verbindingen, is Luchthaven Mendoza een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale reizigers die deze prachtige regio in Argentinië willen verkennen.

allevliegvelden.nl

Gerelateerde vliegvelden