Neuquén (NQN)

Luchthaven Neuquén (NQN)

Algemene informatie

Luchthaven Neuquén (IATA-code: NQN) is een internationale luchthaven gelegen in de stad Neuquén, in het zuiden van Argentinië. Het is de op een na grootste luchthaven in de provincie Neuquén en speelt een belangrijke rol in de regio. De luchthaven biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten aan en is een belangrijk knooppunt voor zowel toeristen als zakenreizigers.

Adres: Av. Aeropuerto Internacional Presidente Perón s/n, Neuquén, Argentinië

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Aerolíneas Argentinas Buenos Aires, Córdoba, Mar del Plata
Latam Airlines Buenos Aires, Mendoza, Bariloche
Andes Líneas Aéreas Salta, Mendoza, Buenos Aires

Voorzieningen

Winkels en restaurants

Luchthaven Neuquén beschikt over diverse winkels, boetieks en restaurants waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan gerechten en winkelmogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar lokale specialiteiten of internationale gerechten, er is voor elk wat wils.

Parkeren

De luchthaven heeft ruime parkeergelegenheid voor zowel korte als langere verblijven. Reizigers kunnen hun voertuigen veilig parkeren op de aangewezen parkeerterreinen, waar beveiligingssystemen zijn geïnstalleerd om de veiligheid van voertuigen te waarborgen.

Lounges

Luchthaven Neuquén biedt ook lounges aan waar passagiers kunnen ontspannen en er zijn faciliteiten beschikbaar, zoals Wi-Fi, comfortabele zitplaatsen en een selectie van drankjes en hapjes.

Transportopties

Openbaar vervoer

Er zijn verschillende openbaar vervoeropties beschikbaar om van en naar de luchthaven te reizen, waaronder bussen en taxi’s. De busdiensten bieden een betaalbare optie voor reizigers die gebruik willen maken van het openbaar vervoer.

Huurauto’s

Reizigers kunnen ook kiezen voor het huren van een auto op de luchthaven om zich gemakkelijk te verplaatsen en de omgeving te verkennen. Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven voor het gemak van de reizigers.

Jaarlijks aantal reizigers

Gemiddeld reizen er jaarlijks rond de 400.000 passagiers via Luchthaven Neuquén, waardoor het een belangrijk transportknooppunt is voor de regio.

allevliegvelden.nl

Gerelateerde vliegvelden