Adelaide Airport (ADL)
Adelaide Airport (ADL)

Algemene informatie

Adelaide Airport (ADL) is de belangrijkste luchthaven van Adelaide, Zuid-Australië. Het is gelegen op ongeveer zes kilometer ten westen van het stadscentrum. Met meer dan 8 miljoen passagiers per jaar is Adelaide Airport de vijfde drukste luchthaven van Australië. Het is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen en biedt diverse faciliteiten en transportopties voor reizigers.

Adres

Adres: 1 James Schofield Dr, Adelaide Airport SA 5950, Australië

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Qantas Airways Australië
Virgin Australia Australië
Tigerair Australia Australië

Faciliteiten

Adelaide Airport biedt diverse faciliteiten om het comfort van reizigers te vergroten. Passagiers kunnen genieten van een breed scala aan eet- en drinkgelegenheden, variërend van cafes tot restaurants met verschillende keukens. Daarnaast zijn er diverse winkels waar reizigers souvenirs, kleding, boeken en elektronica kunnen kopen. Passagiers die behoefte hebben aan ontspanning kunnen gebruik maken van de lounges op de luchthaven. Bovendien is er een speelruimte voor kinderen, geldautomaten, een postkantoor en een apotheek aanwezig.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Adelaide Airport te reizen. Reizigers kunnen gebruik maken van taxi’s die beschikbaar zijn buiten de luchthaventerminals. Daarnaast bieden verschillende autoverhuurbedrijven hun diensten aan op de luchthaven, waardoor reizigers de vrijheid hebben om zelf te rijden. Voor het openbaar vervoer is er een pendeldienst beschikbaar die reizigers van de luchthaven naar het stadscentrum en andere belangrijke bestemmingen brengt. Bovendien kunnen reizigers gebruik maken van app-based ride-sharing services zoals Uber.

In conclusie, Adelaide Airport is een belangrijke luchthaven in Australië met een breed scala aan faciliteiten en transportopties. Of je nu aankomt in Adelaide of vertrekt naar een andere bestemming, Adelaide Airport biedt een comfortabele luchthavenervaring voor reizigers.


Gerelateerde vliegvelden