Launceston Airport (LST)

Launceston Airport (LST)

Algemene informatie

Launceston Airport (LST) is een internationale luchthaven gelegen in de het noordoostelijke deel van Tasmanië, Australië. Het is de op twee na drukste luchthaven van Tasmanië en ligt op ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Launceston. Launceston Airport bedient de stad Launceston en de omliggende regio en biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten aan.

Adres

Het adres van Launceston Airport is 201 Evandale Road, Western Junction, Tasmanië, 7212. Deze luchthaven is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.

Airlines

Launceston Airport is een belangrijke hub voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hier zijn de drie grootste airlines die op deze luchthaven opereren:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Qantas Brisbane, Melbourne, Sydney
Virgin Australia Brisbane, Melbourne, Sydney
Tigerair Australia Melbourne

Faciliteiten

Launceston Airport biedt een scala aan faciliteiten om ervoor te zorgen dat reizigers comfortabel kunnen verblijven tijdens hun verblijf op de luchthaven. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn onder andere:

– Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.
– Winkels waar je belastingvrij kunt winkelen en souvenirs kunt kopen.
– Geldautomaten en een wisselkantoor.
– Openbare toiletten en babyfaciliteiten.
– Gratis wifi in de hele luchthaven.
– Autoverhuurfaciliteiten voor reizigers die een auto willen huren tijdens hun verblijf in Launceston.

Vervoersopties

Reizigers hebben verschillende vervoersopties om van en naar Launceston Airport te komen:

– Taxi’s zijn beschikbaar bij de luchthaven. Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar en ze bieden een handige manier om naar je bestemming te reizen.
– De luchthavenshuttlebus biedt een betaalbare en gemakkelijke manier om naar het centrum van Launceston te reizen. Deze bus rijdt op vaste tijden en stopt bij verschillende locaties in de stad.
– Autoverhuur is ook beschikbaar op de luchthaven voor reizigers die hun eigen vervoer willen hebben tijdens hun verblijf.
– Als je liever met het openbaar vervoer reist, kun je gebruik maken van de busdiensten die van en naar de luchthaven rijden.

Launceston Airport is een moderne en goed uitgeruste luchthaven die zorgt voor een comfortabele reiservaring. Met zijn gunstige ligging en goede vervoersverbindingen is het een belangrijke toegangspoort tot Tasmanië.

Gerelateerde vliegvelden