Brussels Airport (BRU)

Brussels Airport (BRU)

Over Brussels Airport

Brussels Airport (BRU), gelegen in Zaventem, is de grootste luchthaven van België. Het is een belangrijke hub voor internationale reizigers en een belangrijk economisch knooppunt voor het land. Brussels Airport verwelkomt jaarlijks duizenden passagiers van over de hele wereld.

Adres

Brussels Airport

Luchthaven Brussel-Nationaal

1930 Zaventem

Airlines

Luchtvaartmaatschappij Land
Brussels Airlines België
TUI fly Belgium België
Ryanair Ierland

Voorzieningen

Brussels Airport biedt een scala aan faciliteiten om het comfort van passagiers te garanderen. Er zijn tal van winkels waar passagiers duty-free kunnen winkelen, evenals boetieks en souvenirwinkels. Er zijn ook verschillende eet- en drinkgelegenheden, variërend van snelle snacks tot restaurants waar men kan genieten van een heerlijke maaltijd.

Daarnaast zijn er geldautomaten en wisselkantoren beschikbaar voor het gemak van de reizigers. Er is gratis wifi beschikbaar in het hele luchthaventerminalgebouw, zodat passagiers kunnen blijven communiceren en online kunnen gaan tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Brussels Airport te reizen. Veel reizigers kiezen ervoor om met de trein te reizen, aangezien er een directe treinverbinding is tussen de luchthaven en het centraal station van Brussel. Deze treinrit duurt ongeveer 20 minuten en is een handige optie voor diegenen die het stadscentrum willen bereiken.

Daarnaast zijn er tal van taxi’s beschikbaar bij de luchthaven die passagiers naar hun bestemming kunnen brengen. Voor degenen die liever met de auto reizen, zijn er parkeermogelijkheden beschikbaar op het luchthaventerrein.

Voor passagiers die in de buurt van de luchthaven willen verblijven, zijn er verschillende hotels in de omgeving waar ze kunnen overnachten. Deze hotels bieden vaak een pendeldienst van en naar de luchthaven aan, zodat passagiers gemakkelijk kunnen in- en uitchecken.

Met zijn uitgebreide faciliteiten en transportopties, is Brussels Airport een belangrijke speler in de internationale luchtvaartindustrie. Het verwelkomt passagiers van over de hele wereld en zorgt voor een vlotte reiservaring voor iedereen die via het vliegveld reist.

Gerelateerde vliegvelden