Liège Airport (LGG)


Luchthaven Luik (LGG)

Introductie

Luchthaven Luik, ook wel bekend als Liège Airport, is een internationale luchthaven gelegen in Bierset, een plaats in de provincie Luik, België. Met zijn strategische ligging tussen grote steden zoals Brussel, Keulen en Maastricht, is Luchthaven Luik een belangrijke hub voor zowel passagiers- als vrachtvluchten.

Adres

Adresse: Rue de l’Aéroport 8, 4460 Grâce-Hollogne, België

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Liege Air Cargo Wereldwijd
TUI fly Belgium Europa en Noord-Afrika
Ryanair Europa

Faciliteiten

Liège Airport biedt een breed scala aan faciliteiten voor passagiers om van te genieten. Van winkels en restaurants tot parkeergelegenheden en hotels in de buurt, deze luchthaven zorgt ervoor dat reizigers comfortabel en goed verzorgd worden tijdens hun verblijf.

Transport opties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Liège Airport te reizen:

  • Auto: Liège Airport is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de E40 snelweg. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het centrum van Luik en de luchthaven. Reizigers kunnen ook gebruik maken van treinen naar Luik-Guillemins station en vervolgens een bus of taxi nemen naar de luchthaven.
  • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de luchthaven om passagiers naar hun gewenste bestemming te brengen.
  • Huurauto: Reizigers hebben ook de mogelijkheid om een auto te huren bij verschillende verhuurbedrijven op de luchthaven. Dit kan handig zijn voor degenen die flexibiliteit willen tijdens hun verblijf.

Of u nu een zakelijke reiziger bent die naar internationale bestemmingen vliegt of een vakantieganger die Europa wil verkennen, Luchthaven Luik biedt uitstekende faciliteiten en transportopties om aan uw behoeften te voldoen.


Gerelateerde vliegvelden