Aeroporto Internacional de Brasília – Presidente Juscelino Kubitschek

Beschrijving van het Aeroporto Internacional de Brasília – Presidente Juscelino Kubitschek

Algemene Informatie

Het Aeroporto Internacional de Brasília – Presidente Juscelino Kubitschek, gelegen in Brasília, Brazilië, is een drukke luchthaven die dienst doet als belangrijke hub voor binnenlandse en internationale vluchten. Met moderne faciliteiten en goede verbindingen, is het een populaire keuze voor reizigers uit binnen- en buitenland.

Adres

Het adres van het Aeroporto Internacional de Brasília – Presidente Juscelino Kubitschek is Lago Sul, Brasília – DF, 71608-900, Brazilië.

Luchtvaartmaatschappijen

Het vliegveld huisvest een aantal gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Hieronder vindt u een tabel met de drie grootste luchtvaartmaatschappijen:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Land van herkomst
TAM Airlines Meerdere bestemmingen in Brazilië en internationale bestemmingen Brazilië
Gol Transportes Aéreos Meerdere bestemmingen in Brazilië en internationale bestemmingen Brazilië
Azul Brazilian Airlines Meerdere bestemmingen in Brazilië en internationale bestemmingen Brazilië

Faciliteiten

Het Aeroporto Internacional de Brasília – Presidente Juscelino Kubitschek biedt tal van faciliteiten om het verblijf van reizigers zo aangenaam mogelijk te maken. Enkele van deze faciliteiten zijn:

  • Restaurants en cafés
  • Duty-free winkels
  • Wisselkantoren
  • Bagagekluizen
  • Toegang tot wifi
  • Autoverhuur

Vervoersmogelijkheden

Het Aeroporto Internacional de Brasília – Presidente Juscelino Kubitschek biedt verschillende vervoersmogelijkheden om van en naar de luchthaven te reizen. Enkele van deze opties zijn:

  • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen van en naar het vliegveld die het stadscentrum en andere belangrijke bestemmingen in de stad bedienen.
  • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar buiten de luchthaventerminal. Het is raadzaam om een officiële taxi te nemen met een meter.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven bevinden zich op de luchthaven, waaronder bekende internationale merken.

Aantal reizigers

Het Aeroporto Internacional de Brasília – Presidente Juscelino Kubitschek verwerkt jaarlijks een aanzienlijk aantal reizigers. Gemiddeld passeren meer dan 20 miljoen reizigers per jaar deze luchthaven, waardoor het een van de drukste luchthavens in Brazilië is.

Gerelateerde vliegvelden