Aeroporto Internacional de Fortaleza – Pinto Martins

Aeroporto Internacional de Fortaleza – Pinto Martins

Algemene informatie

Het Aeroporto Internacional de Fortaleza – Pinto Martins is het belangrijkste vliegveld van de Braziliaanse stad Fortaleza en is vernoemd naar Euclides Pinto Martins, een lokale luchtvaartpionier. Het is een van de drukste luchthavens in het noordoosten van Brazilië. Het vliegveld bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten en ligt op een strategische locatie in de regio Ceará. Jaarlijks passeren meer dan 6 miljoen reizigers dit vliegveld.

Adres

Het adres van Aeroporto Internacional de Fortaleza – Pinto Martins is Avenida Senador Carlos Jereissati, 3000 – Serrinha, Fortaleza – CE, 60741-900, Brazilië. Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
TAM Airlines Binnenlandse en internationale vluchten
Gol Transportes Aéreos Binnenlandse vluchten
Azul Linhas Aéreas Brasileiras Binnenlandse en internationale vluchten

Faciliteiten

Het Aeroporto Internacional de Fortaleza – Pinto Martins biedt een scala aan faciliteiten om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn restaurants, cafés en bars waar passagiers kunnen genieten van diverse gerechten en drankjes. Daarnaast zijn er diverse winkels waar men souvenirs, kleding en andere producten kan kopen. De luchthaven heeft ook geldwisselkantoren, geldautomaten en bagagekluisjes. Voor zakelijk reizigers zijn er vergaderzalen en business lounges beschikbaar.

Transportmogelijkheden

Reizigers kunnen vanuit het vliegveld gebruik maken van diverse transportopties om naar hun bestemming te reizen. Er zijn taxistandplaatsen buiten de terminal, waar passagiers een taxi kunnen nemen. Daarnaast is er een busstation naast het vliegveld, waar regelmatig bussen vertrekken naar verschillende bestemmingen in Fortaleza en de omliggende gebieden.

Jaarlijkse hoeveelheid reizigers

Het Aeroporto Internacional de Fortaleza – Pinto Martins verwelkomt jaarlijks meer dan 6 miljoen reizigers. Het aantal passagiers blijft gestaag groeien, gezien de populariteit van Fortaleza als toeristische bestemming en het toenemende aantal binnenlandse en internationale vluchten dat op dit vliegveld aankomt en vertrekt.

Gerelateerde vliegvelden