Aeroporto Internacional de Salvador – Deputado Luís Eduardo Magalhães

Aeroporto Internacional de Salvador – Deputado Luís Eduardo Magalhães

Algemene informatie

De Aeroporto Internacional de Salvador – Deputado Luís Eduardo Magalhães, ook wel bekend als de Internationale Luchthaven van Salvador, is de belangrijkste luchthaven in de staat Bahia, Brazilië. Het ligt in het noordoostelijke deel van de stad Salvador, ongeveer 28 kilometer van het stadscentrum.

Het adres van de luchthaven is Praça Gago Coutinho s/n, Salvador – BA, Brazilië.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
TAM Airlines 35
Azul Brazilian Airlines 27
Gol Transportes Aéreos 25

Voorzieningen

De luchthaven biedt een scala aan faciliteiten voor reizigers. Er zijn verschillende winkels, boetieks en duty-free winkels waar passagiers souvenirs, kleding, elektronica en andere benodigdheden kunnen kopen. Daarnaast zijn er diverse restaurants, cafés en bars waar reizigers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten en drankjes.

Verder zijn er voorzieningen zoals een geldautomaat, bank, wisselkantoor, postkantoor en een apotheek. Ook zijn er faciliteiten voor mindervaliden, waaronder aangepaste toiletten en rolstoeltoegankelijke routes.

Vervoersmogelijkheden

Reizigers hebben verschillende transportopties om van en naar de luchthaven te komen. Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de terminal, die een handige en betrouwbare optie bieden voor individuele of groepsoverdrachten. Daarnaast is er een shuttlebus die regelmatig tussen de luchthaven en het stadscentrum rijdt. Reizigers kunnen ook gebruik maken van het openbaar vervoer, zoals bussen en treinen, om naar de luchthaven te reizen.

Jaarlijkse reizigers

De Aeroporto Internacional de Salvador verwelkomt gemiddeld meer dan 7 miljoen reizigers per jaar. Met zijn moderne faciliteiten en uitgebreide voorzieningen is het een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Gerelateerde vliegvelden