Curitiba (CWB)

Curitiba Airport (CWB)

Introductie

Curitiba Airport, ook wel bekend als CWB vanwege de IATA-code, is een van de belangrijkste luchthavens in Brazilië. Het is gelegen in de stad Curitiba, in de zuidelijke staat Paraná. Deze luchthaven bedient miljoenen passagiers per jaar en is een belangrijke schakel in het internationale en binnenlandse luchtverkeer van het land.

Adres

Het adres van Curitiba Airport is Afonso Pena Avenue, s/nº – Águas Belas, São José dos Pinhais – PR, 83005-900, Brazilië.

Airlines

Curitiba Airport is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hieronder staan de drie grootste maatschappijen die op deze luchthaven opereren:

Luchtvaartmaatschappij | Bestemmingen

LATAM Airlines | Binnenlandse en internationale bestemmingen
Gol Transportes Aéreos | Binnenlandse bestemmingen
Azul Linhas Aéreas | Binnenlandse bestemmingen

Voorzieningen

Curitiba Airport heeft tal van voorzieningen om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van deze faciliteiten zijn onder andere:

– Restaurants en cafés: Reizigers kunnen genieten van een breed scala aan eetgelegenheden en cafés op de luchthaven om aan hun culinaire behoeften te voldoen.
– Winkels: Er zijn verschillende winkels aanwezig waar reizigers souvenirs, kleding, accessoires en nog veel meer kunnen kopen.
– Duty Free: Voor degenen die belastingvrije producten willen kopen, is er een duty-free winkel beschikbaar.
– Geldautomaten: Er zijn meerdere geldautomaten verspreid over de luchthaven voor het gemak van reizigers.
– Wi-Fi: Gratis en snel Wi-Fi is beschikbaar in het hele luchthaventerminal.

Transportopties

Reizigers hebben verschillende transportopties om van en naar Curitiba Airport te reizen. Enkele van deze opties zijn:

– Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthal van de luchthaven. Deze bieden een gemakkelijke manier om naar verschillende bestemmingen in de stad te reizen.
– Huurauto’s: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben kantoren op de luchthaven, waardoor reizigers de vrijheid hebben om zelf te rijden tijdens hun verblijf.
– Bussen: Er zijn regelmatige busdiensten beschikbaar die reizigers van en naar de luchthaven vervoeren.
– Shuttle service: Sommige hotels bieden een gratis pendeldienst van en naar de luchthaven voor hun gasten.

Jaarlijks aantal reizigers

Curitiba Airport is zeer populair en ontvangt veel reizigers uit verschillende delen van de wereld. Gemiddeld passeren meer dan 10 miljoen passagiers deze luchthaven elk jaar.

Kortom, Curitiba Airport is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale reizen in Brazilië. Met een breed scala aan faciliteiten en transportopties, zorgt deze luchthaven ervoor dat reizigers comfortabel en gemakkelijk naar hun bestemming kunnen reizen.

Gerelateerde vliegvelden