Porto Alegre (POA)

Luchthaven Porto Alegre (POA)

Algemene informatie

De luchthaven Porto Alegre (ook wel bekend als Salgado Filho Airport) is een drukke internationale luchthaven gelegen in Porto Alegre, Brazilë. De luchthaven is vernoemd naar Salgado Filho, een belangrijke politicus uit de regio. Porto Alegre is de hoofdstad van de staat Rio Grande do Sul en is een belangrijke economische en culturele hub in het zuiden van Brazilë. De luchthaven bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten en is een belangrijk knooppunt voor reizigers in het zuiden van het land.

Het adres van de luchthaven Porto Alegre is: Aeroporto Internacional Salgado Filho, Av. Severo Dullius, 90 – Humaitá, Porto Alegre – RS, 90200-310, Brazilë.

Luchtvaartmaatschappijen

De luchthaven Porto Alegre wordt bediend door verschillende nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen. Hieronder vindt u een overzicht van de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die opereren op deze luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Land van oorsprong
Gol Linhas Aéreas Brazilië
Azul Linhas Aéreas Brazilië
TAM Airlines Brazilië

Voorzieningen

Op de luchthaven Porto Alegre zijn er diverse voorzieningen beschikbaar voor reizigers. Zo zijn er diverse restaurants, cafés en bars waar passagiers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er winkels waar u souvenirs, boeken, tijdschriften en duty-free producten kunt kopen. Voor zakelijke reizigers zijn er ook vergader- en conferentiefaciliteiten beschikbaar op de luchthaven.

Transportmogelijkheden

Er zijn verschillende transportmogelijkheden beschikbaar om naar en van de luchthaven Porto Alegre te reizen. Een populaire optie is om een taxi te nemen, die beschikbaar zijn bij de taxistandplaatsen buiten de aankomsthal. Daarnaast zijn er ook privétransferdiensten beschikbaar die vooraf kunnen worden geboekt.

Daarnaast is er een busdienst beschikbaar die de luchthaven verbindt met verschillende delen van de stad. Deze bussen zijn relatief goedkoop en bieden een handige manier van transport voor reizigers die op zoek zijn naar een voordelige optie.

Jaarlijkse passagiersaantallen

De luchthaven Porto Alegre bedient jaarlijks een groot aantal reizigers. Gemiddeld passeren meer dan 8 miljoen passagiers per jaar de luchthaven, waardoor het een van de drukste luchthavens in het zuiden van Brazilë is.

Kortom, de luchthaven Porto Alegre (POA) is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Met diverse voorzieningen en transportmogelijkheden, kunnen reizigers comfortabel en gemakkelijk hun weg vinden op deze luchthaven. Of u nu op doorreis bent of Porto Alegre als uw eindbestemming heeft, de luchthaven Porto Alegre staat klaar om u te verwelkomen.

Gerelateerde vliegvelden