São Paulo (CGH)

Vliegveld São Paulo (CGH)

Beschrijving

Het Vliegveld São Paulo (CGH), ook bekend als Congonhas Airport, is een internationale luchthaven in São Paulo, Brazilië. Het is een van de drukste luchthavens in het land en bedient voornamelijk binnenlandse vluchten.

Locatie

Het Vliegveld São Paulo (CGH) is gelegen aan de Avenida Washington Luís, São Paulo, Brazilië.

Grootste Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
TAM Airlines Brazilië
GOL Linhas Aéreas Brazilië
Azul Brazilian Airlines Brazilië

Faciliteiten

Het Vliegveld São Paulo (CGH) biedt een scala aan faciliteiten voor reizigers, waaronder winkels, restaurants, geldautomaten, duty-free winkels en een business lounge. Daarnaast is er ook gratis wifi beschikbaar in de terminal.

Vervoersopties naar en van het vliegveld

Er zijn verschillende vervoersopties beschikbaar om van en naar het Vliegveld São Paulo (CGH) te reizen. Hieronder vindt u enkele opties:

    • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de aankomsthal van de luchthaven. Het is raadzaam om een officiële taxi te nemen en de ritprijs van tevoren af te spreken.
    • Openbaar vervoer: Het vliegveld is goed verbonden met het openbaar vervoersysteem van São Paulo. Er zijn bus- en metrostations in de buurt van de luchthaven, waardoor reizen naar het stadscentrum en andere bestemmingen gemakkelijk is.
    • Huurauto: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen in de aankomsthal van de luchthaven. Het huren van een auto is een handige optie voor reizigers die de stad en de omgeving willen verkennen.

Jaarlijks aantal reizigers

Het Vliegveld São Paulo (CGH) verwelkomt gemiddeld ongeveer 20 miljoen reizigers per jaar. Dit maakt het een van de drukste luchthavens van Brazilië.

Gerelateerde vliegvelden