Calgary International Airport

Luchthaven Calgary International Airport

Algemene informatie

Calgary International Airport, ook wel bekend als YYC, is de grootste luchthaven in de provincie Alberta, Canada. De luchthaven ligt ongeveer 17 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Calgary. Het is een belangrijk knooppunt voor binnenlandse en internationale vluchten en bedient jaarlijks miljoenen passagiers.

Adres

Het adres van Calgary International Airport is 2000 Airport Rd NE, Calgary, AB T2E 6W5, Canada.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Air Canada 37 bestemmingen binnen Canada en internationaal
WestJet 29 bestemmingen binnen Canada en internationaal
United Airlines 5 bestemmingen binnen de Verenigde Staten

De drie grootste luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op Calgary International Airport zijn Air Canada, WestJet en United Airlines.

Voorzieningen

Calgary International Airport biedt een scala aan faciliteiten om te zorgen voor het comfort en gemak van de reizigers. Deze voorzieningen omvatten onder andere restaurants en cafés, winkels, duty-free, geldautomaten, lounges, bagageopslag, kinderspeelplaatsen, parkeergelegenheid, autoverhuur en WiFi in het hele terminalgebouw.

Transportmogelijkheden

Reizigers hebben verschillende transportopties om van en naar Calgary International Airport te komen. Deze omvatten:

  • Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de terminal die reizigers naar hun bestemming in Calgary kunnen brengen.
  • Opendbaar vervoer: Calgary Transit biedt busdiensten van en naar de luchthaven. Reizigers kunnen een bus nemen om naar het stadscentrum van Calgary te gaan of aansluiting te maken op andere delen van de stad.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om een auto te huren voor hun verblijf in Calgary.

Aantal reizigers

Calgary International Airport verwelkomt jaarlijks gemiddeld meer dan 17 miljoen passagiers. Deze drukke luchthaven speelt een belangrijke rol in de verbinding van Calgary met andere steden in Canada en over de hele wereld.


Gerelateerde vliegvelden