Edmonton International Airport

Edmonton International Airport

Adres: Avenue, Edmonton, Alberta, Canada

Over Edmonton International Airport

Edmonton International Airport, afgekort als EIA, is een belangrijke luchthaven in de provincie Alberta, Canada. Gelegen in de stad Edmonton, bedient deze luchthaven de regio Edmonton en de omliggende gebieden. EIA is de grootste luchthaven van de provincie en een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

De luchthaven heeft een modern en goed georganiseerd terminalgebouw met alle nodige faciliteiten en voorzieningen. Jaarlijks bedient het miljoenen passagiers en biedt het een breed scala aan bestemmingen binnen Canada en wereldwijd.

Airlines

Maatschappij Bestemmingen
Air Canada Binnenlandse en internationale bestemmingen
WestJet Binnenlandse en internationale bestemmingen
Transat Internationale bestemmingen

De drie grootste luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op Edmonton International Airport zijn Air Canada, WestJet en Transat. Deze maatschappijen bieden een breed scala aan bestemmingen, zowel binnen Canada als internationaal.

Faciliteiten

Edmonton International Airport biedt tal van faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van deze faciliteiten zijn:

 • Restaurants en cafés
 • Winkels en boetieks
 • Duty-free winkels
 • Geldautomaten en wisselkantoren
 • Autoverhuur
 • Gratis wifi
 • Lounges voor Business Class-passagiers
 • Kinderspeelplaatsen

Ongeacht de behoeften van de reizigers, biedt Edmonton International Airport een breed scala aan faciliteiten om aan hun behoeften te voldoen.

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende vervoersopties beschikbaar om van en naar Edmonton International Airport te reizen, waaronder:

 • Taxi’s: Er zijn verschillende taxibedrijven die diensten aanbieden vanaf de luchthaven naar de stad en omliggende gebieden. De taxistandplaats bevindt zich buiten de terminal.
 • Shuttlebussen: Verschillende shuttlebusservices zijn beschikbaar om passagiers naar hotels en andere bestemmingen in Edmonton te vervoeren.
 • Autoverhuur: Reizigers kunnen een voertuig huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven om de stad en de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen.
 • Openbaar vervoer: Er zijn ook busdiensten beschikbaar die passagiers van en naar Edmonton International Airport vervoeren.

Reizigers hebben verschillende opties om gemakkelijk van en naar Edmonton International Airport te reizen, afhankelijk van hun voorkeuren en behoeften.

Jaarlijkse Passagiersaantallen

Gemiddeld reizen er jaarlijks meer dan 8 miljoen passagiers via Edmonton International Airport. Dit illustreert de belangrijke rol van de luchthaven als een knooppunt voor luchtvervoer in de regio.

Als een moderne en efficiënte luchthaven biedt Edmonton International Airport een uitstekende reiservaring aan passagiers, met een breed scala aan bestemmingen, faciliteiten en vervoersmogelijkheden. Of u nu binnenlandse of internationale reizen plant, de luchthaven is goed uitgerust om aan uw behoeften te voldoen en uw reis zo aangenaam mogelijk te maken.

Gerelateerde vliegvelden