Halifax Stanfield International Airport

Halifax Stanfield International Airport

Halifax Stanfield International Airport is een van de belangrijkste luchthavens in Canada en is gelegen in Enfield, Nova Scotia. Het is vernoemd naar de dichtstbijzijnde plaats, Halifax, dat ongeveer 35 kilometer ten noorden van de luchthaven ligt. Het is een belangrijke hub voor binnenlandse en internationale vluchten en bedient jaarlijks miljoenen passagiers.

Adres:

1 Bell Blvd, Enfield, NS B2T 1K2, Canada

Luchtvaartmaatschappijen:

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Air Canada Canada
WestJet Canada
Delta Air Lines Verenigde Staten

Halifax Stanfield International Airport heeft een breed scala aan faciliteiten om tegemoet te komen aan de behoeften van reizigers. Er zijn verschillende restaurants, cafes en winkels waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd, een kopje koffie kunnen drinken of wat tax-free winkelen kunnen doen. Er is ook gratis wifi beschikbaar in het gehele terminalgebouw.

Voor passagiers die wat ontspanning nodig hebben, biedt de luchthaven een business lounge waar reizigers kunnen werken of ontspannen voor hun vlucht. Er zijn ook geldautomaten en wisselkantoren beschikbaar voor het gemak van de passagiers.

Transportopties:

Passagiers kunnen gebruik maken van verschillende transportopties om van en naar Halifax Stanfield International Airport te reizen. Er is een directe busverbinding tussen de luchthaven en het centrum van Halifax, met regelmatige vertrektijden gedurende de dag. Daarnaast zijn er taxidiensten beschikbaar voor degenen die een snelle en gemakkelijke rit naar hun bestemming willen.

Autoverhuur is ook beschikbaar op de luchthaven voor degenen die liever zelf willen rijden. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd in de aankomsthal van de luchthaven, waaronder bekende namen zoals Hertz, Avis en Enterprise.

Jaarlijks aantal reizigers:

Gemiddeld reizen er per jaar meer dan 4 miljoen passagiers via Halifax Stanfield International Airport. Het aantal passagiers blijft groeien, waardoor de luchthaven voortdurend werkt aan uitbreiding en verbetering van haar faciliteiten om aan de toenemende vraag te voldoen.

Gerelateerde vliegvelden