Halifax (YHZ)


Halifax Airport (YHZ)

Adres:

1 Bell Blvd, Enfield, Nova Scotia, Canada

Grootste Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land
Air Canada Canada
WestJet Canada
United Airlines Verenigde Staten

Voorzieningen

Halifax Airport (YHZ), ook wel bekend als de Internationale Luchthaven Halifax Stanfield, is een modern vliegveld met veel faciliteiten. Passagiers kunnen hier genieten van een breed scala aan winkels, restaurants en cafés. Er zijn ook duty-free winkels waar reizigers souvenirs en belastingvrije producten kunnen kopen. Verder zijn er geldautomaten, reisbureaus en een apotheek beschikbaar voor het gemak van de passagiers.

Daarnaast biedt de luchthaven gratis Wi-Fi, invalidentoiletten en faciliteiten voor reizigers met beperkte mobiliteit. Er zijn ook speelruimtes voor kinderen, rookruimtes en lounges waar passagiers kunnen ontspannen voordat ze aan boord gaan van hun vlucht.

Vervoersopties

Er zijn verschillende vervoersopties om van en naar Halifax Airport te reizen:

Taxi: Er zijn taxistandplaatsen buiten de aankomsthal waar passagiers een taxi kunnen nemen om naar hun bestemming te gaan.

Bus: Er is een regelmatige busdienst die de luchthaven verbindt met het stadscentrum van Halifax en andere omliggende gebieden.

Autoverhuur: Passagiers kunnen er ook voor kiezen om een auto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven. Dit geeft hen de vrijheid om zelfstandig te reizen tijdens hun verblijf.

Jaarlijkse Passagiersaantallen

Halifax Airport verwelkomt gemiddeld ongeveer 4 miljoen passagiers per jaar. Het is een belangrijk knooppunt voor binnenlandse en internationale vluchten in Oost-Canada, en biedt een breed scala aan bestemmingen.


Gerelateerde vliegvelden