Ottawa (YOW)

Luchthaven Ottawa (YOW)

Luchthaven Ottawa (YOW)

Algemene informatie

Luchthaven Ottawa, internationaal bekend als Ottawa Macdonald-Cartier International Airport (IATA-code: YOW), is een van de belangrijkste luchthavens van Canada. Het is gelegen in Ottawa, de hoofdstad van Canada. De luchthaven bedient jaarlijks miljoenen reizigers die zowel binnenlandse als internationale bestemmingen bezoeken.

Adres: 1000 Airport Parkway Private, Ottawa, Ontario, Canada, K1V 9B4

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Website
Air Canada 82 www.aircanada.com
WestJet 55 www.westjet.com
Porter Airlines 20 www.flyporter.com

Voorzieningen

Luchthaven Ottawa beschikt over diverse faciliteiten om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden, variërend van cafés en restaurants tot snelle snacks. Daarnaast zijn er diverse winkels waar reizigers terecht kunnen voor onder andere souvenirs, boeken en duty-free producten. De luchthaven heeft ook gratis wifi, geldautomaten, een geldwisselkantoor, en bagage- en goederendiensten.

Transportopties

Luchthaven Ottawa biedt verschillende transportopties voor reizigers die van en naar het vliegveld willen komen:

  • Parkeergelegenheid: Er zijn verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar op de luchthaven, waaronder lang parkeren en kort parkeren. Het is aanbevolen om van tevoren een parkeerplek te reserveren.
  • Openbaar vervoer: Er zijn verschillende stadsbussen die de luchthaven verbinden met verschillende locaties in Ottawa. Daarnaast is er een shuttlebusdienst die reizigers vervoert naar nabijgelegen hotels.
  • Taxi’s en huurauto’s: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de luchthaven, evenals verschillende autoverhuurbedrijven waar reizigers een auto kunnen huren voor hun verblijf in Ottawa.

Jaarlijks aantal reizigers

Gemiddeld reizen er jaarlijks meer dan 5 miljoen reizigers via Luchthaven Ottawa. De luchthaven speelt een belangrijke rol in het vervoeren van zowel zakelijke reizigers als toeristen naar en van de hoofdstad van Canada.


Gerelateerde vliegvelden