Toronto Pearson International Airport


Toronto Pearson International Airport

Algemene informatie

Toronto Pearson International Airport is de grootste luchthaven van Canada en bevindt zich in Mississauga, Ontario. Het is een belangrijk knooppunt voor internationale en binnenlandse vluchten. Het officiële adres van de luchthaven is 6301 Silver Dart Dr, Mississauga, Ontario L5P 1B2, Canada.

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Vlootgrootte
Air Canada Internationaal en binnenlands 169 vliegtuigen
WestJet Voornamelijk binnenlands 123 vliegtuigen
British Airways Internationaal 240 vliegtuigen

Voorzieningen

Toronto Pearson International Airport biedt een breed scala aan faciliteiten om reizigers van dienst te zijn. Er zijn tal van winkels waar u souvenirs, kleding, elektronica en nog veel meer kunt kopen. Daarnaast zijn er diverse restaurants en cafés waar u kunt genieten van heerlijk eten en drinken. De luchthaven biedt ook gratis wifi, geldautomaten, wisselkantoren, bagagedepots en een postkantoor. Voor zakenreizigers zijn er business lounges en vergaderruimtes beschikbaar. Bovendien is er een uitgebreid aanbod aan autoverhuur- en taxidiensten.

Vervoersmogelijkheden van en naar de luchthaven

Toronto Pearson International Airport is goed verbonden met het stadscentrum en andere delen van de stad met verschillende vervoersopties. Reizigers kunnen gebruik maken van de Toronto Airport Express, een directe busdienst die het vliegveld verbindt met verschillende locaties in de stad. Daarnaast is er een treinstation op de luchthaven waar vandaan treinen naar het stadscentrum vertrekken. Een andere optie is het nemen van een taxi of het huren van een auto. Verschillende autoverhuurbedrijven hebben balies op de luchthaven.

Jaarlijks aantal reizigers

Toronto Pearson International Airport verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal reizigers. In 2019 werden meer dan 50 miljoen passagiers bediend, waardoor het een van de drukste luchthavens van Noord-Amerika is. Het heeft twee terminals en een breed scala aan faciliteiten en diensten om aan de behoeften van al deze reizigers te voldoen.


Gerelateerde vliegvelden