Vancouver International Airport

Welkom bij Vancouver International Airport

Vancouver International Airport (YVR) is de belangrijkste luchthaven van Vancouver, Canada. Gelegen in Richmond, British Columbia, is deze internationale luchthaven een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Met een breed scala aan faciliteiten en uitstekende transportopties, is YVR de optimale keuze voor reizigers van over de hele wereld.

Adres

Het adres van Vancouver International Airport is 3211 Grant McConachie Way, Richmond, BC V7B 0A4, Canada. Gelegen op een gunstige locatie in Richmond, is de luchthaven gemakkelijk bereikbaar vanuit het stadscentrum van Vancouver en andere omliggende gebieden.

Grootste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Jaarlijks aantal passagiers
Air Canada 120+ 22 miljoen
WestJet 100+ 6.5 miljoen
Delta Air Lines 90+ 5 miljoen

Vancouver International Airport dient als hub voor een groot aantal luchtvaartmaatschappijen, waarvan Air Canada de belangrijkste is. Met meer dan 120 bestemmingen in binnen- en buitenland, biedt deze luchtvaartmaatschappij reizigers een breed scala aan vluchtopties. WestJet en Delta Air Lines zijn ook prominente luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven, met respectievelijk meer dan 100 en 90 bestemmingen wereldwijd.

Faciliteiten

Van winkels tot restaurants en ontspanningsfaciliteiten, Vancouver International Airport biedt een uitgebreid scala aan voorzieningen om het reiscomfort van passagiers te verbeteren. Reizigers kunnen genieten van duty-free winkelen, designerboetieks en een verscheidenheid aan eetgelegenheden die internationale gerechten serveren. Daarnaast zijn er ook lounges, kinderspeelruimtes en gratis wifi beschikbaar voor het gemak van de passagiers.

Transportopties

Vancouver International Airport biedt verschillende transportopties om reizigers naar en van de luchthaven te brengen. Passagiers kunnen gebruik maken van taxi’s, huurauto’s, openbaar vervoer en shuttlebussen om naar hun bestemming te gaan. Daarnaast is er de Canada Line SkyTrain, een snelle en handige lightrailverbinding die de luchthaven verbindt met het stadscentrum van Vancouver en andere belangrijke bestemmingen in de omgeving.

Jaarlijks verwelkomt Vancouver International Airport miljoenen reizigers van over de hele wereld. Met een gemiddeld aantal passagiers van 22 miljoen per jaar, behoort deze luchthaven tot de drukste in Canada en speelt een belangrijke rol in de regionale en internationale luchtvaart.

Of u nu vertrekt naar een exotische vakantiebestemming of terugkeert naar huis, Vancouver International Airport biedt u een naadloze reiservaring met hoogwaardige faciliteiten en uitstekende transportverbindingen. Geniet van uw reis!

Gerelateerde vliegvelden