Vancouver (YVR)

Luchthaven Vancouver (YVR)

De luchthaven Vancouver, ook wel bekend als YVR, is een internationale luchthaven gelegen in Richmond, British Columbia, Canada. Het is de op één na drukste luchthaven van Canada en biedt verbindingen naar talloze bestemmingen over de hele wereld.

Adres

Address: 3211 Grant McConachie Way, Richmond, British Columbia, V7B 0A4

Grootste Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Land
Air Canada 175+ Canada
WestJet 100+ Canada
Delta Air Lines 20+ Verenigde Staten

Voorzieningen

De luchthaven Vancouver biedt een scala aan voorzieningen om het reiscomfort van passagiers te verbeteren. Dit omvat onder andere een breed scala aan eetgelegenheden, variërend van fastfoodketens tot restaurants met internationale gerechten. Daarnaast zijn er winkels waar passagiers souvenirs, kleding en elektronica kunnen kopen. Gratis WiFi is beschikbaar in de hele luchthaven en er zijn ook geldautomaten en wisselkantoren aanwezig. Voor reizigers die behoefte hebben aan ontspanning is er een speciale lounge waar ze kunnen wachten voordat hun vlucht vertrekt.

Transportmogelijkheden

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar de luchthaven Vancouver te reizen. Passagiers kunnen ervoor kiezen om met de Canada Line SkyTrain naar het stadscentrum te reizen. Deze trein rijdt regelmatig en biedt een snelle en handige manier om naar het centrum van Vancouver te gaan. Daarnaast zijn er taxi’s en limousines beschikbaar voor degenen die liever met de auto reizen. Ook kunnen passagiers gebruik maken van het openbaar vervoer, zoals bussen, die regelmatig van en naar de luchthaven rijden.

Gemiddeld aantal reizigers per jaar

Gemiddeld reizen er jaarlijks meer dan 25 miljoen passagiers via de luchthaven Vancouver. Deze passagiers vliegen naar zowel binnenlandse bestemmingen in Canada als naar internationale bestemmingen over de hele wereld. Door de toenemende populariteit van Vancouver als toeristische bestemming is het aantal reizigers de afgelopen jaren gestaag gestegen.

Of u nu aankomt of vertrekt, de luchthaven Vancouver biedt een uitstekende ervaring voor passagiers. Met een breed scala aan voorzieningen en transportopties, is het gemakkelijk om uw reis zo comfortabel mogelijk te maken. Luchthaven Vancouver is een belangrijk knooppunt in Canada en een toegangspoort tot het prachtige British Columbia.

Gerelateerde vliegvelden