Aeropuerto Internacional de Antofagasta

Aeropuerto Internacional de Antofagasta

Algemene Informatie

Het Aeropuerto Internacional de Antofagasta is een internationale luchthaven gelegen in Antofagasta, Chili. Het is een belangrijk knooppunt voor passagiers en vrachtvervoer in de regio Antofagasta en biedt connectiviteit met verschillende nationale en internationale bestemmingen.

Adres

Het adres van Aeropuerto Internacional de Antofagasta is Américo Vespucio 1000, Antofagasta, Chili. Het is gunstig gelegen op ongeveer 25 minuten rijden van het stadscentrum.

Belangrijkste Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Code
LATAM Airlines LA
JetSmart J6
SKY Airline H2

Faciliteiten

Aeropuerto Internacional de Antofagasta biedt diverse faciliteiten om het reizen voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. De luchthaven beschikt over winkels, restaurants, cafés en duty-free winkels waar reizigers kunnen genieten van diverse smakelijke lokale en internationale gerechten en souvenirs kunnen kopen. Daarnaast zijn er geldautomaten, geldwisselkantoren en een postkantoor beschikbaar voor het gemak van de passagiers. Ook is er gratis wifi beschikbaar in het hele terminalgebouw.

Vervoersmogelijkheden naar en van de luchthaven

Reizigers hebben verschillende opties om van en naar de luchthaven te reizen.

    • Openbaar vervoer: Er zijn busdiensten beschikbaar die regelmatig van en naar de luchthaven rijden en verbindingen bieden met verschillende delen van de stad.
    • Taxi’s: Buiten de luchthaventerminal zijn taxi’s beschikbaar voor reizigers die een snelle en comfortabele rit naar hun bestemming willen hebben.
    • Autoverhuur: Reizigers kunnen ervoor kiezen om een auto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven, waardoor ze de vrijheid hebben om de omgeving te verkennen.

Met deze diverse vervoersmogelijkheden kunnen reizigers gemakkelijk van en naar het vliegveld reizen, ongeacht hun voorkeur en bestemming.

Jaarlijkse aantal reizigers

Elk jaar verwelkomt Aeropuerto Internacional de Antofagasta een groot aantal reizigers. Het gemiddelde aantal reizigers bedraagt ongeveer 1,2 miljoen per jaar. Dit toont het belang en de populariteit van dit vliegveld in de regio aan.

Gerelateerde vliegvelden