Aeropuerto Internacional El Tepual

Aeropuerto Internacional El Tepual

Aeropuerto Internacional El Tepual is een belangrijk vliegveld in Chili, gelegen in de stad Puerto Montt. Het is een van de drukste luchthavens in het zuiden van het land en bedient de hele regio Los Lagos.

Adres

Het adres van Aeropuerto Internacional El Tepual is Km 17,5, Av. Presidente Ibáñez, Puerto Montt, Chili.

Maatschappijen

Maatschappij Bestemmingen Land
LATAM Airlines Santiago de Chile, Punta Arenas, Concepción Chili
SKY Airline Santiago de Chile, Balmaceda, Concepción Chili
Aerolíneas Argentinas Buenos Aires, Córdoba Argentinië

 

Aeropuerto Internacional El Tepual is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen die passagiers vervoeren naar binnenlandse en internationale bestemmingen. De grootste maatschappijen die actief zijn op deze luchthaven zijn LATAM Airlines, SKY Airline en Aerolíneas Argentinas. Deze maatschappijen bieden regelmatige vluchten naar populaire bestemmingen in Chili en Argentinië.

Faciliteiten

Aeropuerto Internacional El Tepual biedt een scala aan faciliteiten om het reisgemak van passagiers te garanderen. De luchthaven beschikt over diverse winkels, restaurants, cafés en duty-free winkels waar reizigers kunnen ontspannen en hun vrije tijd kunnen doorbrengen voor of na hun vlucht. Daarnaast zijn er ook geldautomaten, wisselkantoren en postdiensten beschikbaar op de luchthaven.

De luchthaven heeft ook faciliteiten voor gehandicapte reizigers, zoals rolstoeltoegankelijke toiletten en speciale parkeerplaatsen. Er is ook een EHBO-post aanwezig voor noodgevallen.

Transportopties

Om van en naar Aeropuerto Internacional El Tepual te reizen, zijn er verschillende transportopties beschikbaar voor passagiers. Het vliegveld ligt op ongeveer 20 kilometer van het stadscentrum van Puerto Montt.

Een van de meest populaire opties is het nemen van een taxi vanaf de luchthaven. Er is een taxistandplaats net buiten de aankomsthal en taxi’s zijn direct beschikbaar om passagiers naar hun bestemming te brengen.

Een andere optie is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Er zijn bussen die regelmatige diensten aanbieden van en naar het stadscentrum en andere nabijgelegen steden en bestemmingen. Deze bussen vertrekken vanaf een bushalte net buiten de luchthaven.

Het huren van een auto is ook mogelijk bij Aeropuerto Internacional El Tepual. Verschillende autoverhuurbedrijven hebben een balie in de aankomsthal waar passagiers een auto kunnen huren om de omgeving te verkennen.

Jaarlijkse passagiersaantallen

Aeropuerto Internacional El Tepual verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal reizigers. Gemiddeld passeren ongeveer 1 miljoen passagiers per jaar de luchthaven. Deze passagiers komen zowel uit binnenlandse als internationale vluchten.

Vanwege de centrale ligging en de goede verbindingen met andere steden in Chili en Argentinië, is Aeropuerto Internacional El Tepual een belangrijke luchthaven in het zuiden van Chili, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan faciliteiten en transportopties.

Gerelateerde vliegvelden