Puerto Montt (PMC)

Luchthaven Puerto Montt (PMC)

Algemene informatie

Luchthaven Puerto Montt (PMC), ook bekend als Luchthaven El Tepual, is een internationale luchthaven gelegen in Puerto Montt, Chili. De luchthaven ligt op een afstand van ongeveer 16 kilometer ten ten noorden van het stadscentrum van Puerto Montt. Het is de belangrijkste toegangspoort tot het prachtige merengebied van Chili en de prachtige regio Patagonië. De luchthaven bedient jaarlijks duizenden binnenlandse en internationale reizigers.

Adres: Aeropuerto Internacional El Tepual, Puerto Montt, Chili.

Luchtvaartmaatschappijen

Hieronder vindt u een lijst van de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die opereren op de luchthaven van Puerto Montt:

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
LATAM Airlines Chili
Sky Airline Chili
JetSMART Chili

Faciliteiten

De luchthaven van Puerto Montt biedt een scala aan faciliteiten om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de faciliteiten zijn onder meer:

  • Winkels en boetieks
  • Restaurants en cafes
  • Duty-free winkels
  • Geldautomaten en wisselkantoren
  • Autoverhuur
  • Toeristische informatiebalie

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om van en naar de luchthaven van Puerto Montt te reizen. Enkele van de opties zijn:

  • Taxi’s: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar buiten de terminal, waar reizigers een taxi kunnen nemen naar hun gewenste bestemming.
  • Bussen: Er zijn regelmatig busverbindingen vanaf de luchthaven naar het stadscentrum van Puerto Montt en andere nabijgelegen bestemmingen.
  • Autoverhuur: Reizigers kunnen een auto huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven en zelf rondrijden in de regio.

Jaarlijks aantal reizigers

De luchthaven van Puerto Montt verwelkomt jaarlijks gemiddeld meer dan 1 miljoen reizigers. Dit aantal varieert echter afhankelijk van het seizoen en de populariteit van de bestemming.

Bij een bezoek aan Puerto Montt en de omliggende prachtige regio, biedt de luchthaven Puerto Montt (PMC) een handige en comfortabele toegangspoort voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met moderne faciliteiten en verschillende vervoersmogelijkheden is de luchthaven goed uitgerust om reizigers te ontvangen en hen te helpen bij een vlotte start van hun reis.

Gerelateerde vliegvelden