Aeropuerto Internacional Rafael Núñez

Aeropuerto Internacional Rafael Núñez

Algemene informatie

Het Aeropuerto Internacional Rafael Núñez is een internationale luchthaven gelegen in Cartagena, Colombia. Het is vernoemd naar Rafael Núñez, een voormalige Colombiaanse president. De luchthaven wordt beschouwd als een van de drukste luchthavens van Colombia en is een belangrijke toegangspoort tot de stad Cartagena en het Caribisch gebied.

Adres: Avenida Santander, Cartagena, Colombia

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Website
Avianca Medellín, Bogotá, Miami, Lima, Mexico-Stad, etc. www.avianca.com
Latam Airlines Bogotá, Miami, Lima, Mexico-Stad, Havana, etc. www.latam.com
Copa Airlines Panama-Stad, Miami, Havana, etc. www.copaair.com

Voorzieningen

Het Aeropuerto Internacional Rafael Núñez biedt een scala aan voorzieningen om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de faciliteiten en diensten die beschikbaar zijn op de luchthaven zijn:

  • Winkels en boetieks waar reizigers souvenirs, mode, parfums en elektronica kunnen kopen.
  • Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten.
  • Geldautomaten en wisselkantoren voor het omwisselen van valuta.
  • Een VIP-lounge voor passagiers die op zoek zijn naar extra comfort en exclusieve diensten.
  • Een autoverhuurcentrum waar reizigers voertuigen kunnen huren om de stad te verkennen.
  • Gratis Wi-Fi in de terminalgebouwen.

Transportopties naar en van de luchthaven

Het Aeropuerto Internacional Rafael Núñez is goed verbonden met het stadscentrum en andere delen van Cartagena. Reizigers hebben verschillende transportopties om van en naar de luchthaven te komen, waaronder:

  • Taxi’s: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de luchthaven. Het is raadzaam om alleen officiële taxi’s te nemen en de prijs van tevoren te onderhandelen.
  • Openbaar vervoer: Er zijn bussen beschikbaar die reizen tussen de luchthaven en het stadscentrum van Cartagena. Dit is een goedkope optie, maar houd rekening met mogelijke vertragingen en beperkte bagageruimte.
  • Privévervoer: Reizigers kunnen privétransfers boeken voor een comfortabele en handige rit van en naar de luchthaven. Dit kan vooraf worden geregeld via verschillende transportbedrijven.

Jaarlijks aantal reizigers

Het Aeropuerto Internacional Rafael Núñez bedient jaarlijks miljoenen reizigers. Gemiddeld passeren meer dan 5 miljoen passagiers per jaar de luchthaven. Dit aantal groeit gestaag, gezien de populariteit van Cartagena als toeristische bestemming en de groeiende economie in de regio.

Als u van plan bent om Cartagena te bezoeken, biedt het Aeropuerto Internacional Rafael Núñez een efficiënte en comfortabele toegangspoort tot de stad en de prachtige Caribische kustlijn. Met een breed scala aan voorzieningen en transportopties, zal uw reiservaring zeer aangenaam zijn.

Gerelateerde vliegvelden