Aeropuerto Internacional Simón Bolívar

Welkom bij Aeropuerto Internacional Simón Bolívar

Adres

Het Aeropuerto Internacional Simón Bolívar, ook bekend als de internationale luchthaven Simón Bolívar, is gelegen in de stad Maiquetía, in de regio Vargas van Venezuela. Het exacte adres van de luchthaven is Av. Aeropuerto Internacional, Maiquetía, La Guaira, Vargas, Venezuela.

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Website
Air France 16+ www.airfrance.com
Avianca 8+ www.avianca.com
American Airlines 10+ www.aa.com

 

Het Aeropuerto Internacional Simón Bolívar is een belangrijk knooppunt voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. De luchthaven bedient een breed scala aan bestemmingen over de hele wereld. De drie grootste luchtvaartmaatschappijen op deze luchthaven zijn Air France, Avianca en American Airlines. Air France biedt meer dan 16 bestemmingen aan vanaf deze luchthaven, terwijl Avianca en American Airlines respectievelijk meer dan 8 en 10 bestemmingen aanbieden.

Faciliteiten

Het Aeropuerto Internacional Simón Bolívar beschikt over verschillende faciliteiten om het reizigerscomfort te waarborgen. Passagiers hebben toegang tot duty-free winkels, internationale en lokale restaurants, wisselkantoren, geldautomaten, bagage-opslag, medische diensten en huurauto’s. Daarnaast biedt de luchthaven gratis WiFi, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Vervoersmogelijkheden naar en van de luchthaven

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden beschikbaar voor reizigers die van en naar het Aeropuerto Internacional Simón Bolívar willen reizen. Hier zijn enkele opties:

    • Taxi: Passagiers kunnen gebruikmaken van reguliere taxi’s die beschikbaar zijn buiten de aankomsthal van de luchthaven. Het is altijd raadzaam om een officiële taxi te nemen en de kosten vooraf te controleren.
    • Bus: Er rijden regelmatig bussen vanaf de luchthaven naar verschillende bestemmingen in de regio Vargas en Caracas. Bushaltes bevinden zich buiten de aankomsthal.
    • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben een balie op de luchthaven. Reizigers kunnen een auto huren en zelf rijden naar hun bestemming.
    • Privévervoer: Er zijn ook privévervoeropties beschikbaar, zoals gedeelde pendeldiensten en limousines, die vooraf kunnen worden gereserveerd.

Jaarlijks aantal reizigers

Het Aeropuerto Internacional Simón Bolívar is een drukke luchthaven met een aanzienlijk aantal reizigers per jaar. Gemiddeld passeren meer dan 10 miljoen reizigers de luchthaven, waardoor het een belangrijke hub is voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Of u nu naar Venezuela reist of vanuit het land vertrekt, het Aeropuerto Internacional Simón Bolívar biedt moderne faciliteiten en diverse transportopties om uw reiservaring zo comfortabel mogelijk te maken. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen, uitgebreide faciliteiten en frequente vervoersverbindingen maken deze luchthaven een populaire keuze voor zowel nationale als internationale reizigers.

Gerelateerde vliegvelden