Bogotá (BOG)

Bogotá Luchthaven (BOG)

Algemene informatie

Bogotá Luchthaven, ook wel bekend als El Dorado International Airport, is de belangrijkste luchthaven van Colombia en bevindt zich in de hoofdstad Bogotá. Het is een drukke luchthaven die zowel binnenlandse als internationale vluchten bedient.

Adres

Avenida Calle 26, Bogotá, Colombia

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Avianca Colombia
Copa Airlines Panama
Latam Airlines Chili

 

Bogotá Luchthaven werkt samen met verschillende luchtvaartmaatschappijen, maar de drie grootste maatschappijen die hier actief zijn, zijn Avianca, Copa Airlines en Latam Airlines.

Faciliteiten

De luchthaven heeft een breed scala aan faciliteiten om het comfort van de reizigers te waarborgen. Er zijn diverse winkels, duty-free winkels, restaurants, cafés en bars waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van een hapje en een drankje. Er zijn ook geldautomaten, wisselkantoren en postdiensten beschikbaar voor het gemak van de reizigers. Daarnaast zijn er ook autoverhuurdiensten, een apotheek, een medische kliniek en zelfs een museum.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Bogotá Luchthaven te reizen. Passagiers kunnen kiezen voor taxi’s, die direct beschikbaar zijn buiten de terminals. Er zijn ook busdiensten die naar verschillende bestemmingen in de stad rijden. Daarnaast is er een treinstation aan de luchthaven waar reizigers toegang hebben tot het lokale treinnetwerk. Voor degenen die liever met eigen vervoer reizen, zijn er voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar.

Aantal reizigers per jaar

Gemiddeld reizen er meer dan 30 miljoen passagiers per jaar via Bogotá Luchthaven. Dit maakt het een van de drukste luchthavens in Zuid-Amerika.

Of u nu een inwoner van Bogotá bent of een reiziger die vanuit deze prachtige stad Colombia verkent, Bogotá Luchthaven biedt alle benodigde faciliteiten en een breed scala aan vluchten om uw reiservaring comfortabel en aangenaam te maken.

Gerelateerde vliegvelden