Frankfurt Airport (FRA)

Vliegveld Frankfurt Airport (FRA)

Algemeen

Het vliegveld Frankfurt Airport, ook bekend als FRA, is een van de drukste luchthavens van Europa. Het is gelegen in Frankfurt am Main, Duitsland, en is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Het vliegveld werd opgericht in 1936 en heeft sindsdien aanzienlijk uitgebreid om plaats te bieden aan de groeiende vraag naar luchtverkeer.

Adres en Ligging

Het adres van Frankfurt Airport is:

Flughafen Frankfurt am Main, 60547 Frankfurt am Main, Duitsland

Het vliegveld is gelegen ten zuidwesten van het stadscentrum van Frankfurt am Main.

Luchtvaartmaatschappijen

Hieronder vindt u een tabel met de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op Frankfurt Airport:

Luchtvaartmaatschappij Land van Herkomst
Lufthansa Duitsland
Emirates Verenigde Arabische Emiraten
United Airlines Verenigde Staten

Faciliteiten

Frankfurt Airport biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het verblijf van reizigers zo aangenaam mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn onder andere:

– Winkels: Het vliegveld heeft een uitgebreid aanbod aan winkels, variërend van boetieks tot belastingvrije winkels. Er zijn ook duty-free winkels beschikbaar voor internationale reizigers.

– Restaurants en cafés: Er zijn tal van eetgelegenheden op het vliegveld waar passagiers kunnen genieten van een breed scala aan culinaire opties.

– Lounges: Frankfurt Airport biedt lounges aan voor premium reizigers, waar ze kunnen ontspannen en genieten van extra voorzieningen zoals gratis wifi, snacks en drankjes.

– Duty-free winkels: Het vliegveld heeft een groot assortiment aan duty-free winkels waar reizigers belastingvrije producten kunnen kopen.

Vervoersopties

Er zijn verschillende vervoersopties beschikbaar voor reizigers die van en naar Frankfurt Airport willen gaan:

– Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation met verbindingen naar verschillende steden in Duitsland. Het treinstation bevindt zich op Terminal 1.

– Taxi’s: Taxi’s zijn beschikbaar buiten de aankomsthal van beide terminals. Ze bieden een handige en directe manier om naar uw bestemming te reizen.

– Autoverhuur: Reizigers kunnen een auto huren bij een van de vele autoverhuurbedrijven op het vliegveld en zelf naar hun bestemming rijden.

– Bussen: Er zijn regelmatige busverbindingen van en naar Frankfurt Airport, waardoor het gemakkelijk is om naar verschillende bestemmingen in en rond Frankfurt te reizen.

Kortom, Frankfurt Airport is een druk en goed georganiseerd vliegveld met een breed scala aan faciliteiten en vervoersopties. Of u nu op doorreis bent of Frankfurt als eindbestemming heeft, dit vliegveld zal zeker aan uw behoeften voldoen.

Gerelateerde vliegvelden