Munich Airport (MUC)

Luchthaven München (MUC)

Algemene informatie

Luchthaven München, ook wel bekend als München Airport of MUC, is de op één na drukste luchthaven van Duitsland en ligt in de buurt van de stad München. De luchthaven is een belangrijk knooppunt voor internationale en binnenlandse vluchten en bedient meer dan 40 miljoen passagiers per jaar.

Adres

München Airport
Flughafenstraße 1-3
85356 München-Flughafen
Duitsland

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Lufthansa Wereldwijd
Eurowings Europa
EasyJet Europa

Faciliteiten

De luchthaven München biedt een breed scala aan faciliteiten om het verblijf van passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden, variërend van cafés en fastfoodrestaurants tot restaurants met lokale en internationale gerechten. Daarnaast zijn er diverse winkels, waaronder duty-free winkels, boetieks en souvenirwinkels. Voor zakenreizigers zijn er vergaderfaciliteiten en business lounges beschikbaar.

Transportmogelijkheden

Er zijn verschillende transportmogelijkheden om van en naar de luchthaven München te reizen. Passagiers kunnen gebruik maken van de volgende opties:

Openbaar vervoer

De luchthaven is goed verbonden met het openbaar vervoersnetwerk. Er is een treinstation direct op de luchthaven, waar treinen naar het centraal station van München rijden. Daarnaast zijn er verschillende buslijnen die de luchthaven met diverse bestemmingen in de omgeving verbinden.

Taxi

Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthallen van de luchthaven. Dit is een handige optie voor passagiers die geen gebruik willen maken van het openbaar vervoer.

Huurauto

Er zijn diverse autoverhuurbedrijven gevestigd op de luchthaven München. Passagiers kunnen een auto huren om de stad en de omgeving te verkennen.

Al met al biedt München Airport een uitstekende service en een breed scala aan faciliteiten om aan de behoeften van de passagiers te voldoen. Of je nu op doorreis bent of een bezoek aan München brengt, de luchthaven zorgt voor een vlotte en comfortabele reiservaring.

Gerelateerde vliegvelden