Aswan (ASW)Luchthaven Aswan (ASW)

Overzicht

Luchthaven Aswan (ook bekend als ASW) is een internationale luchthaven gelegen in Aswan, Egypte. Het is de belangrijkste luchthaven in de regio en bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten. Luchthaven Aswan is gelegen aan de oever van de Nijl, op ongeveer 16 kilometer ten zuiden van het stadscentrum. Het is een moderne luchthaven met diverse faciliteiten en diensten voor passagiers.

Adres

Luchthaven Aswan

El Nasr Road

Aswan, Egypte

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
EgyptAir Egypte
FlyEgypt Egypte
Saudia Saoedi-Arabië

Faciliteiten

Winkels en restaurants

Luchthaven Aswan biedt een aantal winkels en restaurants waar passagiers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten en souvenirs kunnen kopen.

Wisselkantoor en geldautomaten

Er zijn wisselkantoren en geldautomaten beschikbaar op de luchthaven, zodat passagiers gemakkelijk geld kunnen wisselen of geld kunnen opnemen.

Gratis wifi

De luchthaven biedt gratis wifi-diensten, zodat passagiers verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.

Vervoersmogelijkheden

Taxi

Een populaire manier om van en naar de luchthaven te reizen is met de taxi. Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de terminal die passagiers naar hun bestemming kunnen brengen.

Openbaar vervoer

Daarnaast is er ook openbaar vervoer beschikbaar vanaf de luchthaven. Reizigers kunnen gebruik maken van bussen of minibusjes om naar het stadscentrum of andere bestemmingen te reizen.

Jaarlijkse reizigersaantallen

De luchthaven van Aswan ontvangt gemiddeld zo’n 350.000 reizigers per jaar. Het aantal reizigers kan variëren afhankelijk van het seizoen en de economische omstandigheden.


Gerelateerde vliegvelden