Caïro (CAI)


Luchthaven Caïro (CAI)

Algemene informatie

De luchthaven Caïro, ook bekend als CAI, is de belangrijkste internationale luchthaven in Egypte en is gelegen in de stad Caïro. Deze luchthaven is een belangrijke hub voor internationale vluchten van en naar verschillende bestemmingen over de hele wereld.

Adres

Luchthaven Caïro (CAI)

Adres: Airport Rd, Heliopolis, Caïro, Egypte.

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
EgyptAir Egypte
Emirates Verenigde Arabische Emiraten
Turkish Airlines Turkije

Faciliteiten

De luchthaven Caïro biedt een scala aan faciliteiten om het comfort van de reizigers te waarborgen. Er zijn verschillende restaurants en cafés waar passagiers kunnen genieten van heerlijke maaltijden en drankjes. Er zijn ook diverse winkels waar souvenirs, kleding, boeken en andere items kunnen worden gekocht.

Daarnaast is er gratis wifi beschikbaar in de terminalgebouwen, waardoor reizigers gemakkelijk in contact kunnen blijven met hun vrienden en familie. Verder zijn er geldautomaten en wisselkantoren aanwezig voor het gemak van de reizigers.

Transportopties

Om van en naar de luchthaven Caïro te reizen, zijn er verschillende vervoersmogelijkheden beschikbaar. Passagiers kunnen gebruikmaken van taxi’s, die 24 uur per dag beschikbaar zijn bij de aankomsthal. Daarnaast zijn er ook shuttlebussen die regelmatig van en naar de stad Caïro rijden.

Als alternatief kunnen reizigers ook een auto huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven. Dit kan handig zijn voor degenen die de vrijheid willen hebben om zelfstandig te reizen.

Jaarlijks aantal reizigers

De luchthaven Caïro verwelkomt elk jaar een aanzienlijk aantal reizigers. Gemiddeld reizen er meer dan 15 miljoen mensen via deze luchthaven, waardoor het een belangrijk knooppunt is voor internationale reizen in het Midden-Oosten.

Of je nu op doorreis bent naar een andere bestemming of Caïro zelf wilt verkennen, de luchthaven Caïro biedt alles wat een reiziger nodig heeft voor een comfortabele en gemakkelijke reiservaring.


Gerelateerde vliegvelden