Hurghada International Airport

Hurghada International Airport

Algemene informatie

Hurghada International Airport is een internationale luchthaven gelegen in Hurghada, Egypte. De luchthaven is een belangrijke bestemming voor zowel binnenlandse als internationale reizigers die naar Egypte komen. Het is de op twee na drukste luchthaven van het land. Het adres van Hurghada International Airport is El Kornish Rd, Hurghada, Egypte.

Luchtvaartmaatschappijen

Hurghada International Airport heeft een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen die er opereren. Hieronder staan de drie grootste luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
EgyptAir Cairo, Luxor, Sharm El Sheikh, Frankfurt, Istanbul
Air Arabia Egypt Cairo, Alexandria, Kuwait Stad, Amman, Riyadh
TUI Airways Manchester, Londen-Gatwick, Birmingham, Brussel, Glasgow

Voorzieningen

Hurghada International Airport biedt een aantal faciliteiten om het comfort van reizigers te verbeteren. Enkele van deze faciliteiten zijn:

  • Duty-free winkels
  • Restaurants en cafés
  • Gratis wifi
  • Geldautomaten en wisselkantoren
  • Autoverhuur
  • Medische diensten

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende vervoersopties beschikbaar om van en naar Hurghada International Airport te reizen. Deze omvatten:

  • Openbaar vervoer: Er zijn lokale bussen beschikbaar die regelmatig tussen de luchthaven en het stadscentrum van Hurghada rijden. Dit is een betaalbare optie voor reizigers.
  • Taxi’s: Taxi’s zijn direct beschikbaar buiten de terminal en kunnen een handige manier zijn om naar uw bestemming te reizen. Het is altijd raadzaam om een officiële taxi te nemen om ongemak te voorkomen.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, wat een handige optie kan zijn voor reizigers die de vrijheid willen hebben om zelf rond te rijden.

Jaarlijks aantal reizigers

Hurghada International Airport verwelkomt jaarlijks een groot aantal reizigers. Gemiddeld passeren er ongeveer 5 miljoen passagiers de luchthaven per jaar. Deze hoge aantallen weerspiegelen de populariteit van Hurghada als toeristische bestemming en als toegangspoort tot andere delen van Egypte.

Als u naar Egypte reist, is Hurghada International Airport een belangrijke luchthaven om te overwegen. Met een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen, toegankelijke faciliteiten en verschillende vervoersmogelijkheden, biedt deze luchthaven een goede start voor uw reis naar dit prachtige land.

Gerelateerde vliegvelden