Sharm El Sheikh (SSH)

Sharm El Sheikh (SSH) – Luchthavenbeschrijving

Sharm El Sheikh (SSH) – Luchthavenbeschrijving

Adres

Sharm El Sheikh Airport

Ras Nasrani, Sharm El Sheikh, Egypte

Grootste luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
EgyptAir Caïro, Luxor, Alexandrië
Ryanair Rome, Milaan, Boedapest
TUI fly Belgium Brussel, Antwerpen, Luik

Voorzieningen

De luchthaven Sharm El Sheikh biedt diverse faciliteiten voor reizigers. Er zijn verschillende winkels en duty-free winkels waar je souvenirs, kleding, parfums en andere items kunt kopen. Daarnaast zijn er ook eetgelegenheden, waaronder restaurants en cafés, waar je kunt genieten van een maaltijd of een verfrissend drankje. Verder beschikt de luchthaven over gratis Wi-Fi, geldautomaten en wisselkantoren.

Het vliegveld heeft ook VIP- en loungeservices voor passagiers die wat extra comfort en privacy wensen. Daarnaast is er een medisch centrum aanwezig voor eventuele noodgevallen en een bagagedepot waar je je bagage kunt achterlaten.

Transportopties naar en van de luchthaven

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar de luchthaven Sharm El Sheikh te reizen. Een veelgebruikte optie is het nemen van een taxi, die direct buiten de terminal beschikbaar zijn. Het is altijd aan te raden om vooraf een prijs af te spreken om onaangename verrassingen te voorkomen.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Er zijn bussen die regelmatig tussen de luchthaven en verschillende bestemmingen in Sharm El Sheikh rijden.

Als je liever meer flexibiliteit en vrijheid hebt, kun je ervoor kiezen om een auto te huren. Verschillende autoverhuurbedrijven hebben een balie op de luchthaven waar je een auto kunt huren.

Jaarlijks aantal reizigers

Sharm El Sheikh Airport is een populaire bestemming en ontvangt jaarlijks een groot aantal reizigers. Gemiddeld passeren ongeveer 10 miljoen passagiers per jaar de luchthaven. Dit maakt het een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.


Gerelateerde vliegvelden