Bohol-Panglao International Airport

Bohol-Panglao International Airport

Introductie

Bohol-Panglao International Airport is een van de belangrijkste luchthavens in de provincie Bohol, Filipijnen. Gelegen op Panglao Island, is deze moderne luchthaven een belangrijke toegangspoort voor toeristen en reizigers die het prachtige eiland Bohol willen verkennen. Met zijn strategische ligging biedt de luchthaven gemakkelijke toegang tot en vanuit verschillende bestemmingen, zowel binnen de Filipijnen als internationaal.

Adres

Het adres van Bohol-Panglao International Airport is **Purok Nubo, Barangay Tawala, Panglao Island, Bohol, Filipijnen**. Door de centrale ligging is de luchthaven gemakkelijk bereikbaar vanuit de belangrijkste toeristische bestemmingen op Bohol.

Luchtvaartmaatschappijen

Bij Bohol-Panglao International Airport opereren verschillende luchtvaartmaatschappijen om reizigers te verbinden met verschillende bestemmingen. Hieronder staan de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die vanaf deze luchthaven vliegen:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Cebu Pacific Air Manila, Cebu, Davao
Philippine Airlines Manila
Air Asia Manila, Cebu, Clark

Voorzieningen

Bohol-Panglao International Airport biedt verschillende faciliteiten en services om het comfort van reizigers te waarborgen. Eenmaal binnen de luchthaven kunnen reizigers genieten van de volgende voorzieningen:

– Duty-free winkels: Geniet van belastingvrij winkelen en blader door een breed scala aan producten, waaronder souvenirs, parfums, alcohol en meer.
– Restaurants en cafés: Of je nu een snelle hap of een uitgebreide maaltijd wilt, er zijn diverse eetgelegenheden om aan je behoeften te voldoen.
– Geldautomaten: Geldautomaten zijn beschikbaar voor reizigers die contant geld nodig hebben.
– Lounges: Voor reizigers die op zoek zijn naar extra comfort en privacy, zijn er lounges beschikbaar waar je kunt ontspannen voordat je aan boord gaat.
– Bagageservice: Als je extra assistentie nodig hebt bij je bagage, biedt de luchthaven een bagageservice voor een probleemloze ervaring.

Transportmogelijkheden

Voor reizigers die van en naar Bohol-Panglao International Airport willen reizen, zijn er verschillende transportopties beschikbaar. Hier zijn enkele populaire opties:

– Taxi’s: Taxidiensten zijn direct beschikbaar buiten de luchthaven en bieden een handige en snelle manier om naar je bestemming te komen.
– Huurauto’s: Verschillende autoverhuurbedrijven bieden hun diensten aan op de luchthaven, waardoor reizigers de vrijheid hebben om het eiland zelfstandig te verkennen.
– Shuttle service: Sommige hotels en resorts bieden een ophaaldienst aan voor hun gasten, waardoor reizigers zich geen zorgen hoeven te maken over het regelen van transport.

Jaarlijks aantal reizigers

Bohol-Panglao International Airport ontvangt jaarlijks een aanzienlijk aantal reizigers. Volgens de laatste gegevens wordt de luchthaven bezocht door gemiddeld **500.000 reizigers per jaar**. Dit aantal toont de groeiende populariteit van Bohol en het belang van de luchthaven als toegangspoort tot het eiland.

Met zijn moderne faciliteiten, diverse luchtvaartmaatschappijen en uitstekende vervoersmogelijkheden is Bohol-Panglao International Airport de ideale keuze voor reizigers die het prachtige eiland Bohol willen verkennen.

Gerelateerde vliegvelden