Cagayan de Oro (CGY)

Vliegveld Cagayan de Oro (CGY)

Algemene informatie

Het vliegveld Cagayan de Oro (CGY), ook wel bekend als de Luchthaven Laguindingan, is de belangrijkste luchthaven in de provincie Misamis Oriental in het zuidelijk deel van de Filipijnen. Het vliegveld ligt op ongeveer 46 kilometer ten zuidoosten van de stad Cagayan de Oro. Het is de op vier na drukste luchthaven van de Filipijnen en bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Adres: Luchthaven Laguindingan, Laguindingan, Misamis Oriental, Filipijnen

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Philippine Airlines Manilla, Cebu, Iloilo, Bacolod, Davao, Zamboanga
Cebu Pacific Manilla, Cebu, Dumaguete, Iloilo, Davao
AirAsia Manilla, Cebu, Clark, Caticlan

Faciliteiten

Het vliegveld Cagayan de Oro biedt verschillende faciliteiten en diensten om het reizigerscomfort te vergroten. Hier zijn enkele van de faciliteiten die beschikbaar zijn op de luchthaven:

  • Winkels en duty-free: Er zijn verschillende winkels en een duty-free winkel waar reizigers souvenirs, eten en drinken, en andere benodigdheden kunnen kopen.
  • Restaurants en cafés: Er zijn diverse restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten.
  • Geldautomaten: Er zijn geldautomaten beschikbaar voor reizigers die contant geld nodig hebben.
  • Wifi: Gratis wifi is beschikbaar op het vliegveld, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf.
  • Handicaptoegankelijkheid: Het vliegveld Cagayan de Oro is toegankelijk voor reizigers met beperkte mobiliteit en biedt speciale faciliteiten voor rolstoelgebruikers.

Vervoer van en naar het vliegveld

Er zijn verschillende vervoersopties beschikbaar om u van en naar het vliegveld Cagayan de Oro te brengen:

  • Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de terminal die u direct naar uw bestemming kunnen brengen.
  • Shuttlebussen: Verschillende shuttlebussen bieden vervoer van en naar de stad Cagayan de Oro en andere nabijgelegen steden en dorpen.
  • Huurauto’s: Op het vliegveld zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd waar u een auto kunt huren om de regio te verkennen.

Jaarlijks reizen er gemiddeld ongeveer 2 miljoen passagiers via het vliegveld Cagayan de Oro. Met zijn moderne faciliteiten en uitgebreide luchtvaartmaatschappijennetwerk is het vliegveld een belangrijke toegangspoort voor zowel toeristen als zakenreizigers die de regio willen verkennen.

Gerelateerde vliegvelden