Cebu (CEB)

Welkom bij de luchthaven Cebu (CEB)

Adres:

Luchthaven Rd, Lapu-Lapu City, 6016 Cebu, Filipijnen

De luchthaven Cebu, ook wel bekend als de internationale luchthaven Mactan-Cebu, is een van de belangrijkste luchthavens in de Filipijnen. Het is gelegen in Lapu-Lapu City, op het eiland Mactan, en bedient de stad Cebu en de omliggende regio’s. Met moderne faciliteiten en een breed scala aan diensten, is de luchthaven Cebu een populaire bestemming voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Maatschappij Bestemmingen
Philippines Airlines Manila, Davao, Singapore
Cebu Pacific Manila, Clark, Hong Kong
AirAsia Kuala Lumpur, Manila, Seoul

 

De luchthaven Cebu is de thuisbasis van enkele van de grootste luchtvaartmaatschappijen in de regio. Philippines Airlines biedt vluchten aan naar bestemmingen zoals Manila, Davao en Singapore. Cebu Pacific, een lagekosten luchtvaartmaatschappij, vliegt naar Manila, Clark en Hong Kong. AirAsia biedt vluchten aan naar Kuala Lumpur, Manila en Seoul.

Voorzieningen

De luchthaven Cebu biedt een scala aan faciliteiten en diensten om het reisproces zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk te maken. Reizigers kunnen genieten van winkels, restaurants, geldwisselkantoren, autoverhuur en nog veel meer. Daarnaast is er gratis wifi beschikbaar in het hele terminalgebouw, zodat reizigers altijd verbonden kunnen blijven.

Vervoersmogelijkheden van en naar de luchthaven

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om van en naar de luchthaven Cebu te reizen. Reizigers kunnen gebruik maken van taxi’s, shuttleservices en huurauto’s. Taxi’s zijn direct beschikbaar buiten de terminal en bieden een handige manier om naar de bestemming te reizen. Shuttlediensten zijn ook beschikbaar en bieden een goedkoper alternatief voor individuele reizigers of groepen. Daarnaast zijn er autoverhuurbedrijven op de luchthaven voor degenen die graag zelf willen rijden.

Jaarlijks aantal reizigers

De luchthaven Cebu verwelkomt jaarlijks een groot aantal reizigers. Gemiddeld passeren meer dan 10 miljoen passagiers de luchthaven, waaronder zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met een breed scala aan bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen biedt de luchthaven Cebu een belangrijke hub voor reizen in de Filippijnen en de rest van Azië.

Gerelateerde vliegvelden