Clark International Airport

Beschrijving van Clark International Airport

Algemene informatie

Clark International Airport, ook wel bekend als Diosdado Macapagal International Airport, is een internationale luchthaven gelegen in de Filipijnse stad Angeles, in de provincie Pampanga. Het is de tweede drukste luchthaven in de Filipijnen en wordt voornamelijk gebruikt voor internationale vluchten.

Adres: M.A. Roxas Highway, Clark Freeport, Angeles, Pampanga, Filipijnen

Luchtvaartmaatschappijen

De drie grootste luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op Clark International Airport zijn:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Cebu Pacific Manila, Cebu, Davao, Singapore, Hong Kong
AirAsia Kuala Lumpur, Seoul-Incheon, Taipei-Taoyuan
Philippine Airlines Seoul-Incheon, Cebu, Doha, Dubai, Los Angeles

Voorzieningen

Clark International Airport biedt verschillende faciliteiten om reizigers een comfortabele ervaring te bieden. De luchthaven beschikt over een scala aan winkels, variërend van boetieks tot duty-free winkels, waar reizigers souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen. Daarnaast zijn er restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.

De luchthaven heeft ook faciliteiten zoals geldwisselkantoren, geldautomaten en bagagekluizen. Daarnaast is er gratis wifi beschikbaar voor reizigers die verbonden willen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Transportopties

Reizigers hebben verschillende transportopties om van en naar Clark International Airport te komen. Een populaire optie is het gebruik van taxi’s, die direct beschikbaar zijn buiten het luchthavengebouw. Er zijn ook pendeldiensten beschikbaar die reizigers naar verschillende bestemmingen in de omgeving van de luchthaven kunnen brengen.

Daarnaast kunnen reizigers ervoor kiezen om een auto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven die op de luchthaven gevestigd zijn. Dit geeft reizigers de flexibiliteit en vrijheid om op eigen gelegenheid naar hun bestemming te rijden.

Jaarlijks aantal reizigers

Clark International Airport verwelkomt jaarlijks gemiddeld meer dan twee miljoen reizigers. Dit aantal blijft groeien naarmate de luchthaven steeds meer internationale bestemmingen toevoegt en haar dienstverlening verbetert.

Met zijn moderne faciliteiten, grote luchtvaartmaatschappijen en handige transportopties is Clark International Airport een belangrijke luchthaven in de Filipijnen die reizigers een vlotte en comfortabele reiservaring biedt.

Gerelateerde vliegvelden