Francisco Bangoy International Airport

Francisco Bangoy International Airport (Davao International Airport)

De Francisco Bangoy International Airport, ook wel bekend als Davao International Airport, is een belangrijk vliegveld in de Filippijnen. Het is gelegen in Davao City, de grootste stad op het eiland Mindanao. Het vliegveld is vernoemd naar Francisco Bangoy, een voormalig burgemeester van Davao City. Het is de belangrijkste toegangspoort voor reizigers die naar de regio Davao en de omliggende gebieden komen.

Adres:

Francisco Bangoy International Airport, Barangay Sasa, Davao City, Davao del Sur, Filippijnen

Airlines en bestemmingen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Philippine Airlines Manila, Cebu, Clark, Iloilo, Zamboanga
Cebu Pacific Manila, Cebu, Bacolod, Cagayan de Oro, Zamboanga
AirAsia Manila, Cebu

Faciliteiten

Het vliegveld biedt verschillende faciliteiten om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn meerdere eet- en drinkgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten. Daarnaast zijn er diverse winkels waar souvenirs en duty-free producten kunnen worden gekocht. Voor reizigers die behoefte hebben aan ontspanning, is er een lounge beschikbaar waar ze kunnen rusten en wachten op hun vlucht.

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om van en naar de luchthaven te reizen. Passagiers kunnen gebruik maken van de reguliere taxi’s die beschikbaar zijn voor het vervoer naar hun bestemming. Daarnaast zijn er ook shuttle busdiensten beschikbaar die naar verschillende locaties in Davao City rijden. Voor reizigers die meer flexibiliteit willen, kunnen ze ervoor kiezen om een ​​auto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven.

Jaarlijks aantal reizigers

Gemiddeld reizen er jaarlijks ongeveer 4 miljoen passagiers via Francisco Bangoy International Airport. Dit aantal blijft groeien door de toename van het toerisme in de regio en de groeiende economie van Davao City.

Gerelateerde vliegvelden