Iloilo (ILO)

Iloilo Airport (ILO)

Locatie

Het internationale vliegveld Iloilo, ook bekend als Iloilo Airport (ILO), is gelegen in de provincie Iloilo op de Filipijnen. Het adres van de luchthaven is Jaro, Iloilo City, Iloilo, Filipijnen. Het vliegveld is strategisch gelegen en dient als een belangrijke toegangspoort voor zowel toeristen als zakelijke reizigers.

Vliegmaatschappijen

Vliegmaatschappij Land van herkomst
Cebu Pacific Air Filipijnen
Philippine Airlines Filipijnen
AirAsia Maleisië

 

De drie grootste vliegmaatschappijen die actief zijn op Iloilo Airport zijn Cebu Pacific Air, Philippine Airlines en AirAsia. Deze vliegmaatschappijen bieden regelmatige vluchten van en naar verschillende bestemmingen binnen de Filipijnen en internationale bestemmingen in Maleisië.

Voorzieningen

Iloilo Airport beschikt over diverse voorzieningen om het reizigerscomfort te verhogen. Enkele van deze faciliteiten zijn:

  • Restaurants en cafés
  • Duty-free winkels
  • Autoverhuur
  • WiFi-toegang
  • Bagagedepot

Transport opties

Reizigers hebben verschillende mogelijkheden om van en naar Iloilo Airport te komen:

  • Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthal van de luchthaven. Dit is een handige optie voor individuele reizigers of kleine groepen.
  • Shuttle bus: Sommige hotels bieden een shuttle service aan van en naar de luchthaven voor hun gasten. Het kan handig zijn om van tevoren contact op te nemen met uw accommodatie om de beschikbaarheid van deze service te controleren.
  • Openbaar vervoer: Er zijn ook openbaar vervoersopties beschikbaar, zoals jeepneys en tricycles, die reizigers kunnen gebruiken om naar hun bestemming te gaan. Deze optie is vaak goedkoper, maar kan minder comfortabel zijn.

Jaarlijkse Passagiers

Iloilo Airport verwelkomt jaarlijks een groot aantal reizigers. Gemiddeld passeren meer dan 1,5 miljoen passagiers de luchthaven. Deze cijfers blijven jaarlijks groeien vanwege de groeiende populariteit van Iloilo als toeristische bestemming en de economische ontwikkeling van de regio.

Gerelateerde vliegvelden