Kalibo International Airport

Kalibo International Airport

Introductie

Kalibo International Airport, ook wel de Luchthaven van Kalibo genoemd, is een internationale luchthaven gelegen in Kalibo, de hoofdstad van de provincie Aklan op het eiland Panay in de Filipijnen. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en ligt op ongeveer 2 kilometer van het stadscentrum van Kalibo.

Adres

Kalibo International Airport
Brgy. Pook, Kalibo, Aklan, Filipijnen

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Philippine Airlines Manila, Cebu
Cebu Pacific Manila, Cebu, Davao
AirAsia Manila, Cebu, Davao, Puerto Princesa

Voorzieningen

Kalibo International Airport biedt verschillende faciliteiten aan om het verblijf van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn een aantal winkels waar je souvenirs, kleding en lokale producten kunt kopen. Daarnaast zijn er ook diverse eet- en drinkgelegenheden waar je kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Voor degenen die behoefte hebben aan geld, is er een geldautomaat beschikbaar in de terminal.

Transportopties

Er zijn verschillende manieren om van en naar Kalibo International Airport te reizen. Taxi’s zijn direct beschikbaar buiten de terminal en bieden een handige manier om naar je bestemming te gaan. Daarnaast kun je ook een auto huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven als je de vrijheid wilt hebben om zelf te rijden. Voor degenen die liever met het openbaar vervoer reizen, zijn er ook busdiensten die tussen de luchthaven en het stadscentrum van Kalibo rijden.

Jaarlijks aantal reizigers

Gemiddeld passeren ongeveer 2 miljoen reizigers per jaar Kalibo International Airport. Deze luchthaven is vooral populair vanwege de nabijheid van toeristische attracties zoals de beroemde Boracay Island, dat gemakkelijk bereikbaar is vanaf de luchthaven.

Gerelateerde vliegvelden