Kalibo (KLO)

Luchthaven Kalibo (KLO)

Introductie

De luchthaven Kalibo (KLO) is een belangrijke internationale luchthaven gelegen in Kalibo, de hoofdstad van de provincie Aklan op het eiland Panay in de Filipijnen. Het is een drukke luchthaven voornamelijk bekend als toegangspoort tot het populaire eiland Boracay, een van de topbestemmingen van de Filipijnen. De luchthaven biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten en verwelkomt jaarlijks een groot aantal reizigers.

Adres

Het adres van de luchthaven Kalibo is:
Barangay Pook, Kalibo, Aklan, Filipijnen

Luchtvaartmaatschappijen

De luchthaven Kalibo bedient verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder de volgende drie grote airlines:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Cebu Pacific Manilla, Cebu, Davao, Iloilo
Philippine Airlines Manilla
AirAsia Kuala Lumpur, Cebu

Voorzieningen

De luchthaven Kalibo beschikt over verschillende faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn onder andere:

  • Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van maaltijden en drankjes.
  • Duty-free winkels waar je belastingvrije goederen kunt kopen.
  • Wisselkantoren en geldautomaten voor het gemak van reizigers die hun valuta willen wisselen of geld willen opnemen.
  • Een postkantoor om ansichtkaarten of brieven te versturen.
  • Gratis WiFi zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Vervoersmogelijkheden

Reizigers hebben verschillende vervoersopties om van en naar de luchthaven Kalibo te reizen. Enkele van de beschikbare opties zijn:

  • Taxi’s: Buiten de luchthaven staan taxi’s klaar om reizigers naar hun bestemming te brengen. Het is raadzaam om vooraf een vast tarief af te spreken.
  • Shuttlebussen: Verschillende hotels en resorts op het eiland Boracay bieden shuttlebusdiensten aan voor hun gasten. Deze kunnen op voorhand worden geboekt.
  • Openbaar vervoer: Er zijn ook regelmatige bussen en minibusjes beschikbaar die van en naar de luchthaven rijden. Deze optie is vaak goedkoper, maar kan minder comfortabel zijn.
  • Autoverhuur: Reizigers kunnen er ook voor kiezen om een auto te huren op de luchthaven Kalibo om zo het eiland Panay te verkennen.

Gemiddeld aantal reizigers per jaar

De luchthaven Kalibo verwelkomt jaarlijks gemiddeld meer dan 2 miljoen reizigers, voornamelijk vanwege de populariteit van de nabijgelegen toeristische bestemming Boracay. Dit aantal blijft gestaag groeien naarmate de Filipijnen steeds meer internationale bezoekers aantrekken.

Samenvattend is de luchthaven Kalibo een drukke en goed uitgeruste luchthaven die een belangrijke rol speelt in het faciliteren van reizen naar de populaire bestemming Boracay. De luchthaven biedt verschillende faciliteiten en vervoersmogelijkheden om het reizigersgemak te garanderen.

Gerelateerde vliegvelden