Laguindingan Airport

Laguindingan Airport

Overzicht

Laguindingan Airport is een grote internationale luchthaven gelegen in het dorp Laguindingan, in de provincie Misamis Oriental, op het eiland Mindanao in de Filipijnen. Het is de belangrijkste toegangspoort tot de regio Northern Mindanao en ligt op ongeveer 46 kilometer ten westen van de stad Cagayan de Oro.

Adres

Het adres van Laguindingan Airport is Laguindingan Airport Access Road, Laguindingan, Misamis Oriental, Filipijnen.

Luchtvaartmaatschappijen

Een reis vanaf Laguindingan Airport biedt verschillende opties met betrekking tot luchtvaartmaatschappijen. Hier zijn de drie grootste maatschappijen die actief zijn op deze luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Philippine Airlines Manila, Cebu, Davao
Cebu Pacific Manila, Cebu, Iloilo, Bacolod
AirAsia Manila, Cebu

 

Deze luchtvaartmaatschappijen bieden regelmatige vluchten naar verschillende bestemmingen binnen de Filipijnen en enkele internationale bestemmingen.

Faciliteiten

Laguindingan Airport beschikt over verschillende faciliteiten om het reizigerscomfort te bevorderen. Enkele van de faciliteiten die beschikbaar zijn op de luchthaven zijn onder andere:
– Wachtruimtes met comfortabele stoelen
– Eetgelegenheden en cafés
– Duty-free winkels
– Geldautomaten en wisselkantoren
– Gratis wifi voor passagiers

Daarnaast is er ook een autoverhuur service beschikbaar, waardoor reizigers gemakkelijk een voertuig kunnen huren om de omgeving te verkennen.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar voor reizigers die van en naar Laguindingan Airport willen komen. Enkele van de opties zijn:

Met de taxi – Reizigers kunnen gemakkelijk een taxi nemen vanaf de luchthaven naar hun gewenste bestemming. Taxistandplaatsen zijn beschikbaar buiten de luchthaventerminal.

Met het openbaar vervoer – Voor reizigers die de voorkeur geven aan het openbaar vervoer, zijn er ook bus- en jeepneydiensten beschikbaar vanaf de luchthaven naar verschillende bestemmingen in de regio Northern Mindanao.

Met een huurauto – Als alternatief kunnen reizigers ervoor kiezen om een auto te huren op de luchthaven. Dit biedt hen de flexibiliteit om op eigen tempo te reizen en de omgeving te verkennen.

Jaarlijks aantal reizigers

Laguindingan Airport verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal reizigers. Met een gemiddelde van ongeveer 2 miljoen passagiers per jaar, is het een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale reizigers die de regio Northern Mindanao bezoeken.

Gerelateerde vliegvelden