Manila (MNL)

Manila Airport (MNL)

Algemene Informatie

Manila Airport, ook bekend als Ninoy Aquino International Airport (NAIA), is de belangrijkste luchthaven van de Filipijnen. Het bevindt zich in Pasay City, Metro Manila. Het is de drukste en grootste luchthaven van het land en fungeert als het belangrijkste internationale toegangspunt tot de Filippijnen.

Adres

Het adres van Manila Airport is Ninoy Aquino Avenue, Pasay City, Metro Manila, Filippijnen.

Luchtvaartmaatschappijen

Hieronder worden de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die op Manila Airport opereren vermeld:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Philippine Airlines Nationale en internationale bestemmingen
Cebu Pacific Nationale en internationale bestemmingen
AirAsia Nationale en internationale bestemmingen

Voorzieningen

Manila Airport biedt een scala aan faciliteiten en voorzieningen om reizigers te accommoderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn onder andere:

– Winkels en boetiekjes
– Restaurants en cafés
– Duty-free winkels
– Geldautomaten en wisselkantoren
– VIP-lounges
– Bagageopslag
– Medische faciliteiten
– WiFi-toegang

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om van en naar Manila Airport te reizen:

– Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de aankomsthal van de luchthaven. Het is raadzaam om alleen gebruik te maken van geautoriseerde taxi’s om mogelijke oplichting te voorkomen.
– Shuttlebussen: Er zijn shuttlebusdiensten beschikbaar die reizigers naar verschillende bestemmingen in Metro Manila brengen.
– Trein: De Light Rail Transit (LRT) en Metro Rail Transit (MRT) hebben stations in de buurt van de luchthaven en bieden een handige manier om naar het stadscentrum te reizen.
– Autoverhuur: Reizigers kunnen ook kiezen voor het huren van een auto bij een van de autoverhuurbedrijven die beschikbaar zijn op de luchthaven.

Jaarlijkse passagiers

Manila Airport verwelkomt jaarlijks miljoenen reizigers. Gemiddeld passeren meer dan 40 miljoen passagiers per jaar deze luchthaven, waardoor het een van de drukste luchthavens in Zuidoost-Azië is.

Kortom, Manila Airport is een belangrijke hub voor reizigers die de Filipijnen bezoeken. Met een breed scala aan faciliteiten en vervoersmogelijkheden is het een gemakkelijke en comfortabele luchthaven voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Gerelateerde vliegvelden