Puerto Princesa International Airport

Puerto Princesa International Airport

Algemene informatie

Het Puerto Princesa International Airport, gelegen in de stad Puerto Princesa op het eiland Palawan, is een van de belangrijkste luchthavens van de Filipijnen. De luchthaven dient als toegangspoort tot de prachtige Palawan-archipel en verwelkomt jaarlijks talloze binnenlandse en internationale reizigers. Het vliegveld is strategisch gelegen op ongeveer negen kilometer van het stadscentrum en gemakkelijk bereikbaar via verschillende vervoersmogelijkheden.

Adres

Het adres van het Puerto Princesa International Airport is: San Miguel, Puerto Princesa City, Palawan. Dit is een handige referentie voor reizigers die naar de luchthaven komen of van plan zijn de luchthaven te verlaten.

Luchtvaartmaatschappijen

Het Puerto Princesa International Airport bedient verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder enkele grote internationale spelers. Hier zijn de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die de luchthaven bedienen:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Philippine Airlines Manila, Cebu, Busuanga
Cebu Pacific Manila
AirAsia Manila, Cebu, Clark, Davao

Voorzieningen

Het Puerto Princesa International Airport biedt een scala aan faciliteiten om het verblijf van reizigers zo aangenaam mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn onder andere:

  • Eet- en drinkgelegenheden
  • Winkels en boetieks
  • Wisselkantoren
  • Bagageopslag
  • Gratis WiFi
  • Postkantoor

Vervoersmogelijkheden

Reizigers hebben verschillende opties om van en naar het Puerto Princesa International Airport te komen. Enkele van de meest populaire vervoersopties zijn:

  • Taxi’s: Beschikbaar buiten de luchthaventerminal
  • Openbaar vervoer: Er zijn jeepneys en driewielers beschikbaar buiten de luchthaven
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben balies op de luchthaven

Aantal reizigers

Jaarlijks verwelkomt het Puerto Princesa International Airport een aanzienlijk aantal reizigers. Gemiddeld passeren meer dan 2 miljoen reizigers per jaar de luchthaven, waarvan een groot deel afkomstig is uit binnenlandse vluchten vanuit Manila en andere grote Filipijnse steden. Met de groeiende populariteit van Palawan als toeristische bestemming neemt het aantal reizigers elk jaar verder toe.

Gerelateerde vliegvelden