Lille Airport (LIL)

Welkom bij Luchthaven Lille (LIL)

Overzicht

Luchthaven Lille (LIL), ook bekend als Luchthaven Lesquin, is een internationale luchthaven gelegen in Lesquin, op ongeveer 7 km ten zuiden van het stadscentrum van Lille, Frankrijk. Met zijn moderne faciliteiten en strategische locatie, is Luchthaven Lille een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Adres

Holweg 800, 59810 Lesquin

Luchtvaartmaatschappijen

Naam Land
Air France Frankrijk
EasyJet Verenigd Koninkrijk
Volotea Spanje

Voorzieningen

De luchthaven Lille biedt een scala aan faciliteiten om aan de behoeften van de reizigers te voldoen. De terminal beschikt over diverse winkels, waaronder belastingvrije winkels, boetieks en souvenirwinkels. Daarnaast zijn er tal van eet- en drinkgelegenheden, variërend van cafés tot fastfoodrestaurants en restaurants met lokale gerechten. Andere voorzieningen zijn onder andere WiFi, geldautomaten, wisselkantoren, een EHBO-post en babyverzorgingsfaciliteiten.

Transportopties

Om van en naar Luchthaven Lille te reizen zijn er verschillende transportopties beschikbaar:

Auto: De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.

Openbaar vervoer: Reizigers kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer om naar de luchthaven te reizen. Er zijn regelmatige busdiensten die het stadscentrum van Lille met de luchthaven verbinden.

Taxi: Voor diegenen die liever niet met het openbaar vervoer reizen, zijn er ook taxi’s beschikbaar voor vervoer van en naar de luchthaven.

Luchthaven Lille (LIL) biedt uitstekende faciliteiten en handige transportopties, waardoor het een ideale keuze is voor reizigers die naar Lille en de omliggende regio reizen.

Gerelateerde vliegvelden