Lyon-Saint Exupéry Airport (LYS)

Lyon-Saint Exupéry Airport (LYS)

Lyon-Saint Exupéry Airport is een internationale luchthaven gelegen in Colombier-Saugnieu, Frankrijk. Het is de vierde grootste luchthaven van Frankrijk en bedient de stad Lyon en het aangrenzende gebied. De luchthaven is vernoemd naar de beroemde Franse piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry, auteur van “Le Petit Prince”.

Adres

Lyon-Saint Exupéry Airport, BP 113 69125 Colombier-Saugnieu France

Grootste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land
Air France Frankrijk
EasyJet Verenigd Koninkrijk
Lufthansa Duitsland

Voorzieningen

Passagiers die reizen via Lyon-Saint Exupéry Airport kunnen genieten van diverse faciliteiten. De luchthaven beschikt over een ruim aanbod aan winkels waar reizigers souvenirs, kleding, elektronica en nog veel meer kunnen kopen. Daarnaast zijn er diverse restaurants, cafés en bars waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van heerlijke gerechten en drankjes. Wifi is gratis beschikbaar in het hele terminalgebouw, zodat reizigers verbonden kunnen blijven.

Transportopties van en naar de luchthaven

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Lyon-Saint Exupéry Airport te reizen. Passagiers kunnen gebruik maken van taxi’s die direct voor het terminalgebouw beschikbaar zijn. Daarnaast is er een treinstation op loopafstand van de luchthaven, waardoor reizen per trein een handige optie is. Verschillende buslijnen verbinden de luchthaven ook met verschillende locaties in de omgeving. Voor degenen die liever zelf rijden, zijn er autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven.

Gerelateerde vliegvelden