Marseille Provence Airport (MRS)

Marseille Provence Airport (MRS)

Marseille Provence Airport, ook wel bekend als de Luchthaven Marseille Provence, is één van de drukste luchthavens in Frankrijk. Gelegen op ongeveer 27 kilometer ten noordwesten van Marseille, in de gemeente Marignane, is deze luchthaven een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Adres

Adresse: Aéroport Marseille Provence, BP 7, 13727 Marignane Cedex, Frankrijk

Grootste Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Air France Wereldwijd
EasyJet Europa
Ryanair Europa

Voorzieningen

De luchthaven Marseille Provence biedt een breed scala aan voorzieningen om het verblijf van reizigers zo aangenaam mogelijk te maken. Reizigers kunnen genieten van diverse eet- en drinkgelegenheden, waaronder restaurants, cafés en bars. Daarnaast zijn er ook winkels aanwezig waar je belastingvrij kunt shoppen. Verder biedt de luchthaven gratis WiFi, geldautomaten en wisselkantoren.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Marseille Provence Airport te reizen. Reizigers kunnen gebruik maken van de bus, taxi of autoverhuur.

    • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die de luchthaven verbinden met het centrum van Marseille en andere nabijgelegen steden.
    • Taxi: Taxiservices zijn beschikbaar buiten de aankomsthal van de luchthaven. Het is handig om vooraf een taxi te reserveren of bij de officiële taxistandplaats in de aankomsthal te wachten.
    • Autoverhuur: Het huren van een auto is een handige optie voor reizigers die de vrijheid willen hebben om de regio op eigen tempo te verkennen. Verschillende autoverhuurbedrijven bevinden zich in de aankomsthal van de luchthaven.

Gerelateerde vliegvelden