Corfu Ioannis Kapodistrias International Airport (CFU)

Luchthaven Corfu Ioannis Kapodistrias International Airport (CFU)

Algemene informatie

Corfu Ioannis Kapodistrias International Airport, ook wel bekend als CFU, is de belangrijkste luchthaven op het Griekse eiland Corfu. De luchthaven is vernoemd naar Ioannis Kapodistrias, de eerste gouverneur van Griekenland. Het ligt op een afstand van ongeveer 3 kilometer ten zuiden van de stad Corfu.

Adres

Corfu Ioannis Kapodistrias International Airport

Corfu 491 00, Griekenland

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Website
Aegean Airlines Athene, Thessaloniki, Heraklion, etc.
Transavia Amsterdam Bezoek de website
EasyJet Londen, Manchester, Milaan, etc.
Ryanair Rome, Brussel, Berlijn, etc.

Voorzieningen en services

Corfu Airport biedt diverse voorzieningen en services om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de faciliteiten die beschikbaar zijn op de luchthaven zijn:

  • Restaurants en cafés
  • Duty-free winkels
  • Reisbureaus
  • Autoverhuur
  • Gratis WiFi
  • Medische faciliteiten
  • Banken en geldautomaten

Vervoer van en naar de luchthaven

Er zijn verschillende opties beschikbaar om van en naar de luchthaven te reizen:

Bus

De luchthaven van Corfu is verbonden met het nabijgelegen stadscentrum en andere populaire bestemmingen op het eiland via een netwerk van bussen. Er zijn regelmatige busdiensten beschikbaar die passagiers snel en gemakkelijk kunnen vervoeren.

Taxi

Reizigers kunnen ook gebruik maken van taxi’s die beschikbaar zijn voor transport van en naar de luchthaven. Taxi’s zijn te vinden buiten de aankomsthal en bieden een snelle en handige manier om naar uw bestemming te gaan.

Autoverhuur

Corfu Airport heeft verschillende autoverhuurbedrijven die een scala aan voertuigen aanbieden om uit te kiezen. Dit is een handige optie voor reizigers die de vrijheid willen hebben om het eiland op hun eigen tempo te verkennen.

Met zijn uitgebreide faciliteiten en diverse vervoersmogelijkheden, zorgt Corfu Ioannis Kapodistrias International Airport ervoor dat reizigers een aangename ervaring hebben tijdens hun bezoek aan het prachtige eiland Corfu.

Gerelateerde vliegvelden