Heraklion Nikos Kazantzakis International Airport (HER)

Heraklion Nikos Kazantzakis International Airport (HER)

Algemene informatie

De luchthaven van Heraklion, officieel bekend als de Nikos Kazantzakis International Airport, is een van de belangrijkste luchthavens van Griekenland. Het is gelegen in de hoofdstad van Kreta, Heraklion. De luchthaven is vernoemd naar Nikos Kazantzakis, een beroemde Kretenzische schrijver en filosoof. De luchthaven bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten en verwelkomt jaarlijks miljoenen passagiers.

Adres

Het adres van Heraklion Nikos Kazantzakis International Airport is Heraklion, Kreta, Griekenland.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Website
Transavia Amsterdam, Rotterdam www.transavia.com
Aegean Airlines Athene, Thessaloniki www.en.aegeanair.com
Eurowings Keulen, Hamburg www.eurowings.com

Voorzieningen

Heraklion Nikos Kazantzakis International Airport biedt een breed scala aan voorzieningen om het verblijf van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van deze voorzieningen zijn:

  • Eet- en drinkgelegenheden
  • Winkels en boetieks
  • Duty-free winkels
  • Autoverhuur
  • Bagagedepot
  • Reisbureaus
  • Openbare telefoons
  • Gratis Wi-Fi

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende opties beschikbaar om van en naar Heraklion Nikos Kazantzakis International Airport te reizen.

Bus

Er is een regelmatige busdienst die de luchthaven verbindt met het centrum van Heraklion en andere populaire bestemmingen op het eiland Kreta. De bussen vertrekken vanaf de bushaltes buiten de terminal.

Taxi

Er zijn taxi’s beschikbaar bij de taxistandplaats buiten de terminal. Het is de snelste en meest handige manier om naar uw bestemming te reizen, maar het kan duurder zijn dan de bus.

Autoverhuur

Verschillende autoverhuurbedrijven bevinden zich op de luchthaven, waaronder bekende internationale merken. U kunt een auto huren om de vrijheid te hebben om het eiland op uw eigen tempo te verkennen.

Privétransfer

Voor extra comfort kunt u ook kiezen voor een privétransfer. Dit houdt in dat u wordt opgehaald bij de luchthaven en rechtstreeks naar uw accommodatie wordt gebracht. Deze optie kan van tevoren worden geboekt.

Kortom, Heraklion Nikos Kazantzakis International Airport is een belangrijke luchthaven in Griekenland en biedt een breed scala aan voorzieningen voor passagiers. Of u nu voor zaken of plezier reist, de luchthaven zorgt ervoor dat uw reiservaring comfortabel en aangenaam is. Met verschillende vervoersmogelijkheden kunt u gemakkelijk van en naar de luchthaven reizen en Kreta verkennen.

Gerelateerde vliegvelden